Laitureita muutetaan Turun linja-autoasemalla 

Tomi Kangasniemi

Tänään on aloitettu rakennustyöt Turun linja-autoaseman rahtilaiturin osalta. Turun seudun joukkoliikenteen käyttämien laitureiden muotoa ja pintarakenteita uusitaan Föli-liikenteen sujuvuuden varmistamiseksi. Laiturin muoto on suunniteltu ajourien mukaan sekä niin, että sen rakentaminen ei häiritse laiturin 8 käyttöä.

Liikenteen määrä kasvaa merkittävästi 24.9. lähtien, kun joukkoliikenteen talviaikataulut astuvat voimaan ja pysäkit Kauppatorin katuosuuksilta poistuvat.

Föli käyttää linja-autoasemalla laitureita 3 ja 8 sekä rahtiaseman pysäkkiä numero 89. Paraisten suuntaan lähtevät vuorot lähtevät laiturista 3. Laituria 8 käyttävät kaikki Läntistä Pitkäkatua kulkevat vuorot, jotka poistuvat keskustasta Aninkaistensillan yli.

Rahtiaseman pysäkkiä 89 puolestaan käyttävät lähes kaikki Turun keskustaan Linnankadulle tulevat vuorot. 24.9. alkaen valtaosa Fölin linja-autoista kulkee kaupunkiin tullessa linja-autoaseman ohi Läntistä Pitkäkatua pitkin.

Liikenteen sujuvuutta parannetaan myös rakentamalla Läntisen Pitkäkadun ja Brahenkadun risteykseen kiertoliittymä. Uusi kiertoliittymä helpottaa aseman suunnasta tulevien linja-autojen kääntymistä Brahenkadulle keskustan suuntaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut