Video: Miljoonasade konsertoi Tallinnassa lokakuussa – kuuntele hittibiisi, joka sulatti virolaisten sydämet jo 1986

Heikki Salon johtamalla Miljoonasateella on laaja fanijoukko Virossa. Ville Laine

toimitus

Kestosuosiota Suomessa nauttiva Miljoonasade konsertoi lokakuussa Tallinnassa.

Miljoonasateella on myös Virossa laaja fanijoukko, ja yhtyeen hittibiisi Lapsuuden sankarille (Lennä Juri Gagarin) sulatti virolaisten sydämet jo vuonna 1986.

1980-luvun lopussa Miljoonasade nousi niin kutsutun "laulavan vallankumouksen" aikana yhdeksi Viron tunnetuimista ja suosituimmista ulkomaisista yhtyeistä. Veretön vallankumous päätyi lopulta Viron irrottautumiseen Neuvostoliitosta.

Miljoonasade esiintyi 1980-luvun lopulla Virossa usein. Sen kappaleet pyörivät yhä tiuhaan paikallisten radioiden soittolistoilla. Yksi virolaisten suosikeista on Ikäväni Tallinnaan, jonka Miljoonasade julkaisi 1993.

Miljoonasateen suosiosta Virossa kertoo sekin, että Sokos Hotel Virun sisarhotellissa Estoriassa on erityinen Miljoonasateelle pyhitetty hotellihuone.

Miljoonasateen nokkamies Heikki Salo matkaa tapaamaan virolaista lehdistöä Tallinnaan syyskuussa ja antaa siellä haastatteluja juuri kyseisessä Suomirockin lähettiläät -huoneessa.

Miljoonasateen edellisestä esiintymisestä Virossa on kulunut jo 30 vuotta.

– Olemme etsineet pitkään mahdollisuutta palata esiintymään Viroon ja Tallinnaan. On hienoa, että saimme asian onnistumaan juuri nyt, kun Viro juhlii satavuotista itsenäisyyttään, toteaa Miljoonasateen solisti Salotiedotteessa.

– Tallinnan keikkamme sisältää kaksi settiä. Luvassa on myös todellinen arkistojen aarre, eli videotaltiointia Miljoonasateen 30 vuotta vanhasta Tallinnan-konsertista.

Miljoonasade yöpyy Tallinnassa tälläkin kertaa samassa hotellissa kuin 30 vuotta sitten, eli legendaarisessa Virussa.

Ikäväni Tallinnaan -konsertti valtaa Tallinnan rockpyhätön, Rock Cafen lauantaina 6. lokakuuta. Samassa paikassa ovat esiintyneet suomalaisyhtyeistä aiemmin muun muassa Nightwish, The Rasmus ja Kotiteollisuus.

Suomesta keikkapaketteja voi ostaa Matkavekan kautta. Jäljelle jääneet liput tulevat myyntiin elokuun lopulla Piletileviin ja Lippupisteeseen.

Tallinnan-konsertin järjestävät kaksi Tallinnassa jo 30 vuotta toiminutta suomalaista toimittajaa ja promoottoria, Risto Vuorinen ja Sami Lotila

– Luvassa on konsertti, josta puhutaan vielä 30 vuoden päästä, Vuorinen ja Lotila lupaavat tiedotteessa.

Kuuntele alta Miljoonasateen hittibiisi Lapsuuden sankarille.