Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalainen haluaa uusia paikallisradioita isoihin kaupunkeihin – "Tavoitteena olla enemmän kuin pelkkiä musiikkikanavia"

Mediatalo Keskisuomalainen hakee radiotoimilupia useisiin suurin kaupunkeihin.

Kymmeniä sanoma- ja paikallislehtiä Suomessajulkaisevamediatalo kertoo, että se on jättänyt hakemukset Uudellamaalla, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kuopiossa toimiville radioasemille.

Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan hakee kasvua liiketoimintaansa sekä uusia entistä kattavampia palveluja sekä kuluttaja- että media-asiakkailleen.

Mediatalo Keskisuomalainen on laajentunut viime vuosina yritysostoin, joista viimeisin suuri kauppa oli lahtelaisen Mediatalo ESA:n hankinta.

– Mediatalo ESA:n hankinnan kautta omistukseemme tuli radioliiketoimintaa Päijät-Hämeestä Radio Voiman muodossa. Kokemuksemme Lahdessa ovat olleet myönteisiä, ja haluamme laajentaa vahvaan paikalliseen sisältöön perustuvan radiokonseptimme muihinkin kaupunkeihin, Kangaskorpi toteaa tiedotteessa.

– Vahvistamme entisestään monikanavaista sisällöntuotantoamme. Tulemme hyödyntämään vahvaa paikallista ja valtakunnallista sisällöntuotantoa paikallisradioissa. Tavoitteena on saada aikaan enemmän kuin pelkkiä musiikkikanavia. Uskomme, että paikallisradiot täydentävät mediatalomme tarjontaa myös mainosvälineenä asiakkaita hyödyttävällä tavalla.

Kaupallisen radiotoiminnan kattojärjestön, RadioMedia ry:n mukaan radiomainonnan määrä Suomessa nousi vuonna 2017 ennätystasolle 63,5 miljoonaan euroon.

Myynti on kasvanut viime vuodet, ja sen arvioidaan kasvavan myös 2018.

Viestintävirasto myöntää vuosien 2020–2029 toimiluvat vuoden loppuun mennessä.

Tämä sivusto on osa Mediatalo Keskisuomalaista.