Sanoita Turku -kisa käynnissä

KULTTUURI Nyt kaikki biisinikkarit kertomaan tarinaa Turusta. Biisisanoittamosta on luvassa apua

Biisisanoittamo järjestetään Turun pääkirjastossa Taiteiden yönä. Tomi Kangasniemi

toimitus

Minkälainen on sinun tarinasi Turusta?

Nyt voi osallistua 30.11. asti käynnissä olevaan valtakunnalliseen sanoituskilpailuun, jossa etsitään uusia, kaupunkiympäristöä kuvaavia laulusanoituksia.

Kilpailuun ei tarvitse osallistua kylmiltään, sillä Sanoittamalla kaupunginomistajaksi -sanoituskilpailu järjestää Turun-sarjan ensimmäisen Biisisanoittamon Turun pääkirjaston sisäpihalla Taiteiden yönä 16. elokuuta kello 17–19.

Biisisanoittamoon ovat tervetulleita kaikki hiomaan omia kotikaupunkiinsa liittyviä sanoituksiaan sanataiteilijoiden opastuksella.

Ennakko-osaamista ei vaadita, vaan mukaan voi tulla aloittamaan ihan alkeista. Taiteiden yön Biisisanoittamoa vetävät sanataiteilijat Veera Vähämaa ja Marko Laihinen

Sanoittamalla kaupunginomistajaksi biisisanoituskilpailussa on neljä sarjaa: valtakunnallinen sarja sekä kaupunkisarjat Turulle, Imatralle ja Riihimäelle.

Voittajabiisin sanoituksen säveltää ja sovittaa Turku Rock Academy.

Kilpailun järjestää Humanistinen ammattikorkeakoulu HUMAK ja Turussa yhteistyössä ovat Turun kaupunki, Rock Academy ja Kirjantalo.

HUMAKin hanke

Sanoittamalla kaupunginomistajaksi on Humanistisen ammattikorkeakoulun hanke.

Hankkeessa julistetaan kaupunkibiisin sanoituskilpailu. Sanoittamisen tueksi järjestetään sanoitushautomoita eri kaupunkien yhteisötiloissa ja kansanomaisissa baareissa.

Voittajasanoitukset sävelletään, esitetään ja jaetaan. Osallistujat saavat palautetta sanoituksistaan.

Sanoitukset analysoidaan siitä näkökulmasta, mitä ne kertovat paikallisesta identiteetistä. Analyysit ja osa sanoituksista julkaistaan kirjana.

Lisätiedot: www.humak.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu