Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkulaisen Lukijaraati: Viking Line seilasi Silja Linen ohi suosiossa

Turkulaisen Lukijaraadin jäsenet suosivat risteilyillään mieluummin Viking Linen kuin Silja Linen laivoja. 317 vastaajasta 47 prosenttia kertoi olevansa Vikingin kannalla ja 21 prosenttia Siljan puolella. Hämmentävän suuri joukko vastaajista (32 %) ei kuitenkaan osannut sanoa kantaansa.

Viking Linen kannattajat korostavat, että yhtiön risteilyt ovat edullisempia kuin Siljalla, palvelu on parempaa, ruokakin maistuu kuulemma makoisammalta ja yritys on kotimainen.

– Hienommat hytit, parempi matkojen varauspalvelu, vähän virolaista työvoimaa. Ennemmin annan rahani ruotsalaisille kuin virolaisille.

– Viking Line on vakuuttanut sisustuksellaan ja ruoallaan.

– Tukholman sataman sijainti on lähempänä keskustaa.

– Viking Linella on parempi palvelun taso. Ennen oli toisin päin, kun Siljalla oli parempi palvelu.

– Silja Europan lähdön jälkeen ei enää Siljan laivat kiinnosta. Ainoa hyvä laiva tällä reitillä on Viking Grace.

Suurimmaksi syyksi nousee vuonna 2013 vesille laskettu Viking Grace -alus. Sitä lukijaraatilaiset kutsuvat muun muassa hienoksi, huippuluokkaiseksi, tyylikkääksi ja laivaksi, jossa on uutukainen kalusto.

Totuus taitaa olla mielipideasia, sillä Silja Linen puolustajat tuovat yhtiön hyvinä puolina esiin samoja asioita kuin Viking Linesta tykkäävät: halpuus, paremmin varustellut hytit, hyvä tunnelma ja ruoka.

– Siljalla on paremmat lähtöajat, parempi ruoka ja ystävällisempi palvelu myynnissä.

– Viking Line oli ennen tosi mukava esimerkiksi piknik-risteilyllä. Nyt tullaan takaisin Turkuun Gracella enkä tykkää siitä.

– Värtanin satamassa on Ariadne-hotelli, josta saa saapumisaikaan aamiaista.

– Edullinen loistava palvelu, mahtava kanta-asiakaspalvelu.

– Minulla on huonoja kokemuksia Vikingin palveluista. Väittivät sillä, että heillä on taxfree-kauppa, mutta esimerkiksi purkkapaketti maksoi 1,20 enemmän kuin Prismassa. Samoin hajuvesi 11 euroa enemmän kuin Wiklundilla.

Vastaajien joukossa oli paljon myös niitä, jotka eivät käy Ruotsin-laivoilla tai jos käyvät, heille ei ole mitään väliä, kumpaa yhtiötä suosivat. Hinta kuulemma ratkaisee ja kun on hyvää seuraa, ei matkustustavalla ole niin väliä.

– Joskus aikoinaan Silja tuntui paremmalta, mutta nykyään niillä ei mielestäni ole sen kummempia laadullisia eroja.

– Kumpikin yhtiö on ihan hyvä, minkä takia olen aina vaihdellut laivayhtiötä joka reissun jälkeen, jotta tulee tasapuolisesti kannatettua kumpaakin.

– Riippuu matkan tarkoituksesta, seurasta ja ajankohdasta. Molemmilla on puolensa.

– Tallinnaan Siljalla, koska paremmat alukset. Tukholmaan Vikingillä, koska paremmat alukset.

– Tämän päivän risteilyt ovat pelkkiä juopuneiden sekoilumatkoja. En voisi ajatellakaan vieväni lastani enää risteilylle.

Kysely tehtiin kesäkuussa. Kyselyn toteutti Tietoykkönen. Siihen vastasi 317 raatilaista. Turkulaisen lukijaraadin jäseneksi voi liittyä osoitteessa www.turkulainen.fi/lukijaraati