Uusi Tangokuningatar Saana Sassali, 29, on jo todella suosittu – ihmiset lähestyvät laulajan äitiä

Saana Sassali oli voittoisa lauantaina Tangomarkkinoilla Kari Martiala

toimitus

Helsinkiläinen Saana Sassali, 29kruunattiin eilisiltana Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kisa-Areenalla uudeksi Tangokuningattareksi.

–Tangokuninkaallisuus on minulle koko loppuelämän virka. Kannan "tangokuningattaren kruunua" ylpeydellä koko urani ajan, ja se ohjaa kaikkea tekemistäni musiikin parissa. Tangokuninkaallisuus ei ole minulle elämänvaihe, vaan siitä tulee elämäntehtävä.

–Odotan paljon töitä, keikkoja sekä upean tangokansan tapaamista innolla. Minulla on paljon annettavaa kotimaiselle tanssimusiikille sekä tangoon liittyviä musiikillisia ideoita. Tiedän, että kun pääsen toteuttamaan ideoitani, tavoitan ennenkuulumattoman paljon uusia tangon kuuntelijoita. Tangokuninkaallisena minulla on tähän mahdollisuus.

Sassali on pikkutytöstä asti halunnut osallistua tangolaulukilpailuun.

–Osallistuminen on odottanut vain aikaansa ja sopivaa hetkeä. Nyt on se sopiva hetki ja elämäntilanne, hän sanoo.

–Olen seurannut tangomarkkinoita pienestä asti ja kaikki kisat katsottiin yhdessä perheen kanssa. Meillä ei kotona lauleltu lastenlauluja, vaan kotimaista iskelmää ja tangoa. Äiti on kävelevä tango-laulukirja. Sieltä lapsuudesta se tango tulee ja siksi siihen liittyy paljon muistoja. Tangosta tulee minulle mieleen koti, perhe, kotikylän lavatanssit, maalaismaisema ja kesä.

Sassalilla oli mukana Tangolaulukilpailun finaalissa iso ja kovaääninen kannattajajoukko.

–Olen saanut hyvin paljon kannustusviestejä somessa ja puhelimitse. Tiedän, että lappilaiset ihmiset ovat puolellani ja minusta ylpeitä, se on osa lappilaista sielunmaisemaa. Omia kannustetaan, tuetaan ja omista pidetään huolta.

–Äitini on kertonut, että finaalin karsinnan jälkeen häntä on aina joku kauppareissulla Sodankylässä lähestynyt ja lähettänyt minulle terveisiä. Tämä lämmittää kovasti mieltäni. Sodankylän alueella ihmiset tuntevat toisensa ja ovat yhtä suurta perhettä, hän sanoo.

Läheiset ovat myös kannustaneet ja antaneet hänelle kaiken tukensa.

–Isoveljeni on alusta asti käskenyt seuraamaan sydämeni ääntä, se on jäänyt mieleeni. Nyt sydän vei minut tangomarkkinoille.

Tangokuningattaren keikkakalenteri on jo valmiiksi täynnä, mutta Sassali toivoo, että hän pääsisi mahdollisimman pian keikkailemaan myös Lappiin.

–Valtavan suuri kiitos Sodankylään ja koko Lappiin siitä kaikesta tuesta ja kannustuksesta, mitä olen teiltä omiltani saanut. Tulen vielä joskus keikalle sinne ja sitten pidetäänkin hauskaa! Sassali sanoo olevansa monipuolinen laulaja ja vahva tulkitsija, jolla on tangoon sopiva tumma äänenväri. Saana Sassalilla on musiikkialan koulutus Lappia pop-jazz -konservatoriosta vuodelta 2010 ja Ammattikorkeakoulusta laulun C-tutkinto vuodelta 2012.

Hän on laulanut muun muassabilebändeissä GeeTee sekä Saana & the Sinners ja keikkaillut satunnaisesti sairaanhoitajan työn ohessa. Suosikeikseen hän mainitsee Laura Voutilaisen ja Anna Erikssonin

–Minusta tulee uusi kuninkaallinen, koska minulla on kaikki kyvyt ja edellytykset tehdä tangoa tunnetuksi laajemmalle yleisölle ja tuoda tanssimusiikille lisää näkyvyyttä. En ole vain laulaja, vaan myös musiikintekijä.

Sassalin mukaan tanssiyleisö saa hänestä monipuolisen, yllättävän, ajattoman ja helposti lähestyttävän Tangokuningattaren.

–Olen kaikkea muuta kuin tavanomainen. Suurin ja ainoa unelmani on keikkailla työkseni ja tehdä musiikkia. Se on ollut sitä pienestä asti.

Teksti ja kuvat Kari Martiala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu