Muistatko vielä tangokuningatar Mervi Koposen? – Näin upealta paluun tehnyt 42-vuotias kolmen lapsen äiti näyttää nyt

Toni Tervo

Mervi Koponenvalittiin vuonna 2011 tangokuningattareksi historiallisissa olosuhteissa.

– Tuolloin valittiin vielä vain yksi kuninkaallinen, kun nykyään Tangomarkkinoilla valitaan sekä kuningas ja kuningatar. Minä jäin ainoaksi yksin valituksi kuningattareksi. Olihan se aikamoinen kunnia ja siitä seurasi melkoinen mediamylläkkä, Koponen muistelee.

Tuolloin 34-vuotias laulaja ei vielä silloin osannut aavistaa, että hänen elämänsä tulisi muuttumaan pian radikaalista. Pitkään musiikkialalla ollut nainen katosi muutama vuosi voittonsa jälkeen lähes täysin lavoilta.

Syy oli kuitenkin todella toivottu.

– Olin 37-vuotiaaksi asti sellaisessa tilassa, että en ollut vastuussa toisesta ihmisestä. Se alkoi todella kyllästyttää. Olin yksin keikkamatkoilla ja baareissa. Jostain ihmisestä hotellin aamiainen voi kuulostaa hienolta, mutta kuvittelepa syöväsi sitä monia aamuja putkeen jatkuvasti.Sitten minusta tuli äiti ja nyt minulla on 5,4 ja 2 -vuotiaat lapset. Viime vuodet olen keskittynyt äitiyteen, mutta nyt lapset alkavat olla jo sen verran vanhoja, että olen voinut jälleen hiljalleen keikkailla, Koponen hymyilee.

Laulajan vireestä saatiin esimakua parhaillaan käynnissä olevilla Seinäjoen Tangomarkkinoilla, joilla hän esiintyykahdesti.

– Tangomarkkinoilla on oma tietynlainen tunnelmansa. Se on se, jonka vuoksi ihmiset tulevat tänne. Useinhan luullaan, että täällä soitetaan ainoastaan tangoa, mutta paikalla on niin paljon muutakin. Itse rakastan esiintyä isoilla areenoilla, mutta näissä keikoissa on myös jotain intiimiä. On hauska, kun ihmiset tulevat keikan jälkeen juttelemaan ja kertomaan esimerkiksi, että hekin ovat Tampereella.

– Hauskaa on myös se, että monelle tangokansasta olen ihan tyttönen. Nyt kun on jo 42 ja paikkoja alkaa kolottaa, niin on hauska kun joku tulee sanomaan, että sinähän olet vielä nuori nainen, Koponen nauraa.

Koposen ura jatkuu tulevaisuudessa keikkaillen ja onpa tulossa uutta musiikkiakin.

Mervi Koponen esiintymässä Tangomarkkinoilla. Juttu jatkuu kuvan jälkeen (Nadi Hammouda)

– Minulta julkaistaan uusi single syksyllä. Se tulee kertomaan omasta elämästäni ja omista kokemuksistani, nainen vihjaa.

Muusikko kertoo seuraavansa yhä tänä päivänä tangofinaaleja. Tuleville voittajille hänellä on yksi neuvo.

– Tänä päivänä sosiaalinen media on tehnyt sen, että artisti nähdään yhä enemmän ja enemmän kaverina. Ja vuorovaikutus onkin hyvä juttu. Uskon kuitenkin siihen, että yksityisyyttään pitää vaalia ja asettaa sille rajat. Sen haluan kaikille sanoa.

Vaikka Koponenon kruunattu kuningattareksi, hän näkee äitiyden olleen kuitenkin suurin muutos elämässä.

– Siinä piti opetella yhtäkkiä se, että et olekaan maailman napa. On olemassa joku, joka menee aina etusijalle. Sen opetteleminen on oma työnsä, mutta samalla siinä oivaltaa, että se on sitä suurinta rakkautta. Ei tarvitse enää hakea hyväksyntää, sillä lapsi hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet, laulaja huokaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu