Väkivallasta tunnettu uusnatsijärjestö järjestää mielenosoituksen Turussa - hovioikeus päättää järjestön tulevaisuudesta syksymmällä

Ville Mäkilä

Pohjoismainen Vastarintaliike tulee järjestämään elokuussa mielenosoituksen Turussa.

– Tahdomme mielenosoituksella protestoida ja kiinnittää huomiota Suomen huonontuneeseen sananvapaustilanteeseen, jossa valtaapitävät pyrkivät pelottelemaan suomalaiset hiljaisiksi erilaisilla ajatusrikosoikeudenkäynneillä ja orwellilaisella ”vihapuhe”-retoriikalla. Samaan aikaan monikulttuurisuudesta pyritään tekemään valtiollista ideologiaa, jonka kyseenalaistaminen ei ole sopivaa, järjestö toteaa tiedotteessaan.

Mielenosoitus järjestetään 18. elokuuta, tasan vuosi Turun puukotusiskun jälkeen.

– On hyvin irvokasta, että samaan aikaan, kun maahanmuuttajaväkivalta yleistyy ja raaistuu, pyrkivät viranomaiset lisäämään suomalaisiin kansallismielisiin kohdistuvia pakkokeinoja. Päivämäärä on siis myös symbolisesti merkittävä ajankuva, järjestön tiedotteessa sanotaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen-osaston (SVL) lakkautetuksi viime marraskuussa. Käräjäoikeus päätti lakkauttaa uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen ja siihen linkittyvän yhdistyksen. Lakkauttamista vaati Poliisihallitus.

Turun hovioikeus hylkäsi helmikuussa Poliisihallituksen vaatimuksen liikkeen väliaikaisesta toimintakiellosta. Turun hovioikeus käsitellee asiaa syksymmällä.

Edit. Otsikkoa muutettu ja lisätty tieto lakkauttamispäätöskäsittelystä12.7. kello 11.57.

Kommentoi

Palvelut