Turkulainen Ahlgrenien perhe jännittää, tuleeko perheeseen toinen tangokuningas

Ovatko isä Sebastian (oik.) ja poika Tino pian molemmat Tangokuninkaita? Se selviää torstaina. Kari Martiala

Kari Martiala

Ahlgrenien musikaalisessa perheessä Turussa eletään jännittäviä aikoja. Isä Sebastian Ahlgren juhlistaa tänä vuonna 25 vuottaan tangokuninkaana ja poika Tino osallistuu torstaina 12.7. Tangomarkkinoiden kuningasfinaaliin.

Vuonna 1993 Seinäjoella tangokuninkaaksi kruunatun Sebastian Ahlgrenin juhlavuosi kuluu tiiviin keikkailun merkeissä yhdessä Tsuubiduu-orkesterin kanssa. Tanssikeikkojen ohella syksyksi on suunnitteilla konsertteja ja myös uutta musiikkia radiosoittoon. Konserteissa kuullaan niitä lauluja 25 vuoden ajalta, jotka ovat soineet levyiltä ja joita on toivottu keikoilla.

– Nämä ovat olleet hyvin antoisia vuosia. Olen saanut tehdä työtä, jota rakastan ja palvella tanssiyleisöä. Väkeä on riittänyt keikoille ja se on antanut uskoa siihen, että tätä kannattaa tehdä, Sebastian Ahlgren sanoo.

– Tango on ollut suuri asia koko meidän perheellemme kaikki nämä vuodet. Kaikki neljä lastamme ovat olleet jollakin tavalla mukana ja laulajiksi ovat innostuneet Tino, 27, ohella tytär Satu, 20, joka haaveilee musikaaliurasta.

Satu nähdäänkin Tangoviikon perjantaina Meidän tango -konsertissa esiintymässä yhdessä isänsä kanssa.

– En osaisi ajatellakaan, mitä ura olisi ollut ilman kruunua. Se on ollut tärkeä tekijä koko urani ajan. Se on tuonut leivän kotiin ja aina on ollut kiva lähteä tien päälle, Sebastian Ahlgren sanoo.

Tinolle ei ole ollut aina suinkaan selvää, että hänestä tulisi tangolaulaja. Uransa alussa Tino katseli vanhoista Eemeli-elokuvista nuoren Vesa Enteen esiintymisiä ja mietti, että tuo on hänenkin juttunsa. Tino ehti esittää 1960-luvun rock´n´rollia vuoden verran ennen kuin joku keksi pyytää hänet esiintymään Tangomarkkinoiden katulavalle.

– Sain Seinäjoella aivan huikean vastaanoton ja päätin, että haluan olla jonakin päivänä tangokuningas. Seinäjoella on siis taikaa, se saa ihmeitä aikaan, Tino naurahtaa.

Lopullinen sinetti tuli äänenmurroksen myötä. Ääni madaltui ja istui tangon muotoon. Näin pitkään on kuitenkin mennyt ennen kuin hän on kokenut olevansa valmis finaaliin.

Sebastian sanoo, että hän ei ole neuvonut Tinoa, miten kilpailuun pitää valmistautua.

– Tinon pitää olla omannäköisensä laulaja. Hänellä on oma visionsa, jota minun ei kannata sorkkia.

Tino täydentää olevansa niin omapäinen, että eipä hän kovin paljon neuvoja ottaisi vastaankaan.

– Teen kyllä itse omat päätökseni. Isä antaa vain erilaisen, oman näkemyksensä asioihin. Päätän kuitenkin itse mitä teen.

– Jos niin hyvä tuuri käy, että voitan, lupaan tehdä tästä tulevasta vuodesta sellaisen oman näköiseni kuningas-show´n perinteitä kunnioittaen, mutta tuoden kuitenkin muutamia hienoja lisämausteita, joita kukaan aikaisempi kuningas ei ole vielä tuonut, Tino sanoo arvoituksellisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu