Amadeukselta uusi aluevaltaus – vaihtoi tangon mustalaismusiikkiin

Tämän viikon perjantaina ilmestyy järvenpääläisen tangokuninkaan Amadeuksen uusin albumi Pyyhi tuuli kyyneleet. Amadeuksen edelliset albumit ovat myyneet parhaimmillaan kultaa. Julkaisujuhlaa vietetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla katulavakonsertin voimalla lauantaina 14. heinäkuuta.

Amadeus Lundberg julkaisee uuden levyn perjantaina. Pauli Rouvinen

Kari Martiala

Vuonna 2009 tangokuninkaaksi kruunattu Amadeus Lundberg on ollut tekemässä monia uuden albuminsa lauluja. Osa on hänen omiaan, osassa tekijänä on ollut myös levyn tuottaja ja sovittaja, tangokapellimestari Mika Toivanen Amadeuksen kädenjälki näkyy muun muassa tiheästi singleinä soineissa lauluissa Gipsy-sirkus ja Saat mun rummut soimaan

Mukana on myös covereita, kuten hänen isänsä Taisto Lundbergin perustaman, mustalaismusiikin uranuurtajan Hortto Kaalon ikivihreä Miksi ovet ei aukene meille

– Isälle on ollut tärkeää, että teen tämän mustalaismusiikkilevyn. Tästä syntyy jatkumo hänen uralleen.

Uudella albumilla Amadeus esittää siis mustalaismusiikkia, hänen oman näköisenään sekoituksenaan. Mukana on vaikutteita tummista musiikin sävyistä.

Keväällä julkaistuun Minä rakastan -kappaleeseen teki toinen tangokuningas, Kyösti Mäkimattila, sanat täsmäteoksena Amadeukselle. Kappaleella Tiedäthän vierailee Amadeuksen Gilda-sisko.

– Tämä levy on minulle toteutunut haave. Olen tyytyväinen tulokseen. Haimme levylle värimaailmaa mun omista mielenmaailmoista. Sävellykset ovat löytäneet oman sielunsa matkan varrella. Toivon, että yleisö ja fanit löytävät levyltä oman suosikkibiisinsä, ja jospa siitä syntyisi vaikka kuulijalle muisto, johon voi aina palata, Amadeus kuvailee.

– Levyä seuraa syys-lokakuussa konserttisalikiertue, jolla esitetään mustalaismusiikkia. Kiertueorkesterina toimii Mika Toivasen kokoama orkesteri, jossa on mukana tietysti haitari ja viulu.

Oman kiertueen lisäksi Amadeus kiertää ahkerasti konserttisaleja yhdessä muiden artistien kanssa. Ystävän laulu, slaavilainen ilta -konserteissa mukana ovat Tomi Metsäketo ja Milana Misic Sinun silmiesi tähden -musiikkiesityksissä mukana on Milana Misic.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu