Kasmir paljastaa parhaimmat ja pahimmat takahuonetarjoilut festareilla – sekä suosikkiruokansa ABC:ltä, mikä ei ole lehtipihvi

Kasmirin mukaan ruokakulttuuri on murroksessa myös festareiden takahuoneissa. Makkaraperunat eivät enää riitä. Toni Tervo

Toni Tervo

Artistin elämään kuuluu paljon reissaamista ja siinä yhteydessä myös ruuan merkitys korostuu.

Laulaja Kasmirin mukaan esimerkiksi festareilla onkin alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota ruuan laatuun niin alueella kuin backstagellakin.

– Jengi alkaa takahuoneissakin haluta elämyksiä ruuan suhteen. Ja pääasiassa festareilla hyvä ruoka onkin. Yksi karuimmista kokemuksistani oli tosin rockbändiaikoinani eräillä festareilla. Kitaristimme oli kasvissyöjä ja hän kysyi takahuoneessa mahdollisuutta kasvisvaihtoehtoon. Vastaus oli, että tuossa on mikro, laita salaatti sinne. Onneksi asenne kasvisruokaan on hiukan muuttunut, Kasmir nauraa Ruisrockin backstagella.

– Ruisrockissa ei ole valittamista. Nyt on itse asiassa melko ainutlaatuinen tilanne, sillä JJ´s BBQ järkkäsi minulle tänne oman bbq-buffetin. Olen muutenkin sen verran lunki tyyppi ruuan suhteen, että lähes kaikki kyllä kelpaa.

Keikkamatkoillaan Kasmir kertoo monen suomalaisen tapaan syövänsä usein ABC:llä. Joskaan hänen suosikkiruokansa ei ole lehtipihvi.

– Se on ABC:n bonuspannu. Se on jotenkin sellainen ysäriruoka, josta tulee lapsuus mieleen. ABC:eitä on muutenkin niin paljon teillä, että valinta missä syöt tehdään melkein puolestasi. Symppaan kyllä tosi paljon sellaisia pieniä, jonkun vanhan pariskunnan pitämiä bensa-asemia. Siellä ei haittaa, vaikka se kelmuun kääritty kananmuna-anjovisleipä olisi ollut tiskillä jo jonkun aikaa. Kunhan se on rakkaudella tehty, laulaja heittää.

Suurimman yllätyksen festareiden takahuoneessa hän koki vuoden 2015 Pori Jazzeilla.

– Siellä oli takahuoneessa paikalla hieroja, joka oli käynyt läpi jonkun japanilaisen hierojakoulutuksen. Siellä hän tempoi kyynerpäillä ja kantapäillä selkää. Sen jälkeen muuten laulu lähti tosi hyvin ulos. En ole myöhemmin nähnyt festareilla mitään sellaista ja olimme koko porukan kanssa, että vau, nyt on pro-meininkiä.

Tällä hetkellä laulaja keskittyy keikkailemaan sekä olemaan studiossa. Uutta musiikkia olisi luvassa syksyllä.

– Se tulee olemaan hiukka erilaista, mutta kuitenkin sellaista, missä juureni ovat. Afro-amerikkalaista retroa ja groovea musaa.

Kasmir kertoo myös, että vierailu Vain Elämää -ohjelmassa on tuonut mukavasti uutta verta keikoille.

– Käsittääkseni kauden katsojaluvut eivät olleet mitkään päätähuimaavat, mutta silti keikoilla näkyy nykyään vähän varttuneempaakin väkeä. On myös ollut hauska huomata, kuinka ohjelmassa muiden esittämät kappaleeni ovat myös minun keikoillani saaneet uuden elämän. Ajattelin lähinnä, että niistä tulee muiden keikoille ne suuret ohjelmanumerot, Kasmir virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu