Ruotsalaistähti Tove Styrke, 25, ihastutti Ruisrockissa – paljasti myös unohtumattomimman festarimuistonsa

Toni Tervo

Ruotsalainen laulajatähti Tove Styrke on ollut urallaan nousukiidossa siitä asti kun teki kotimaassaan lopullisen läpimurron vuoden 2009 Idolsin jälkeen.

Sen jälkeen hän on muun muassa toiminut Katy Perryn lämmittelijänä tämän kiertueella ja keikkaillut festareilla ympäri maailmaa. Lauantaina Styrke saapui Ruisrockiin.

– Tämä festivaali on tosi cool! Princess Nokian backstage on ihan minun vieressäni ja olen hänen kova faninsa. Se kertoo jo siitä, että artistikattaus on kova. Ja sää on upea. Olen niin usein pelkästään studiossa, että en saa juuri aurinkoa, joten tästä pitää ottaa kaikki irti, Styrke nauraa festivaalin takatilassa.

– En ole kauheasti aiemmin kerinnyt olla Suomessa, mutta minulla on niistä vähistä kokemuksistani vain hyviä muistoja. Olen kuullut paljon hyvää suomalaisesta rap-musiikista. Se skene on kuulemma kova.

Laulaja on ollut musiikkialalla nuoresta pitäen ja kesäfestareita hän on pitkälti kokenut ainoastaan artistin näkökulmasta. Se ei kuitenkaan estä hyvien festarimuistojen syntymistä.

– Paras muistoni on varmasti se, kun olin eräällä saksalaisella metallifestivaalilla esiintymässä. Jostain yhä tuntemattomasta syystä olin koko festivaalin ainoa pop-artisti. Tapahtumassa oli kuitenkin paljon ruotsalaisia metallifaneja ja he tulivat katsomaan keikkaani ja bilettämään ihan solidaarisuudesta. Se oli hauskaa!

Ruisrock oli Styrkelle oman festivaalikesän ensimmäisiä keikkoja. Nainen kertoi odottavansa pääsevänsä vetämään oman täysimittaisen keikan,

– Kun on jonkun lämmittelijänä, se setti on aina tosi tynkä ja intensiivinen. Odotan innolla, että pääsen olemaan lavalla vähän pidempään, artisti hymyilee.

Styrke julkaisi hiljattain myös uuden studioalbuminsa Swayn. Tähti kertoo miettineensä tekovaiheessa haluavansa siitä tietynlaisen ja lopputuloksen onnistuneen täydellisesti.

– Se on yksinkertaisesti paras albumini. Fanit ovat myös ottaneet sen mahtavasti haltuun. He ovat ihania.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu