Pyhimys vertaa Vain Elämää -ohjelmaan valmistautumista raskauteen – "mennään nyt jo ja hoidetaan pois alta"

Pyhimys Toni Tervo

Toni Tervo

Kun Vain Elämää -artistit julkaistiin viime syksynä, eräs nimi nousi nopeasti esiin.

Sosiaalisen median reaktiossa monet vaikuttvat olevan erityisen ilahtuneita Pyhimyksen mukanaolosta. Pitkän uran tehnyt rap-artisti on vuosien varrella kerännyt itselleen uskollisen fanijoukon niin soolomateriaalillaan kuin Teflon Brothers ja Ruger Hauer -kokoonpanojen mukana.

Osoitus fanien määrästä nähtiin muun muassa tämän vuoden Ruisrockissa, jossa Pyhimyksen keikkapaikkana toiminut telttalava oli suurimman osan keikasta ääriään myöten täynnä.

Räppäri itse kertoo, että vaikka hän ei epäröinyt ohjelmaan lähtemistä, se kuitenkin pyöri miehen mielessä.

– Yritin olla ajattelematta sitä, mutta henkisesti valmistauduin siihen koko vuoden alusta lähtien. Tavallaanhan se oli turhaa, sillä ainoa tapa valmistautua siihen oli opetella biisejä. Ja niitä biisejä opettelin enemmän kuin mitään kappaleita urani aikana. Lopuksi koko juttu oli yllättävän helppoa ja mietin, että olinko turhaan sellaisessa valmiustilassa. Se on kuitenkin alitajuista. Vähän kuin teoriani raskaudesta. Sen aikana kerääntyy kaikkea paskaa ja yhdeksän kuukauden jälkeen se skidi pukataan ulos vitutuksen voimalla. Tässä vähän sama. Kuukausi ennen jännittää paljon ja lähtöpäivänä ollaan, että noniin mennään nyt jo ja hoidetaan pois altaräppäri pohtii.

– Ennenkuin minua oltiin kysytty ohjelmaan, mietin, että kannattaisiko minun mennä jos pyydetään ja onko se fiksua uran kannalta. Sitten kun pyydettiin, ei ajattellut enää uraa, vaan itseäni. En nähnyt syytä olla menemättä.Se oli kiva kokemus, jota muualta ei saa. Mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua? Mokaisin ja joku tykkäisi minusta vähemmän. Mutta ehkä se henkilö ei tykännyt minusta alunperinkään sitten kovin paljon. Päätin vain olla oma itseni.

Pyhimys ei ymmärrettävästi voi tässä vaiheessa mennä yksityiskohtiin ohjelman tapahtumista, mutta summaa kokemuksen ollaan mieleenpainuva.

– Tosi moni kyseli minulta pitkään, että no, jokos olet toipunut? Pitkään vastasin, että en ole. Vasta tällä viikolla on ollut sellainen olo, että on normaalia olla taas tässä normaalissa elämässä.

Pyhimyksen suosiosta kertoo myös miehen keikkojen lähes hengästyttävä määrä. Räppäri nähdään tänä kesänä jokaisella isolla suomalaisfestivaalilla joko soolokeikalla tai Teflon Brothersin kanssa. Tulevana lauantaina miehellä on kolme keikkaa ja kuluneella viikolla niitä oli seitsemän.

– Tämä on ehkä selkein festarikesäni pitkään aikaan. Pyhimys vetää kaikki perinteiset musafestarit ja Teflonit bilefestarit.

Hän ei silti näe horisontissa burnoutin vaaraa.

– Kai sitä huomaa sitten, kun ei enää jaksa. Nytkin olen ollut studiolla koko viikon, mutta sielläkään en yleensä ole se, joka ensimmäisenä väsyy. Enkä ole normaalisti mikään maailman energisin tyyppi, mutta näissä musahommissa se toimii.

Erään tulevan keikan hän haluaa kuitenkin nostaa erityisesti esiin.

– Ensi syksynä Kulttuuritalolla tullaan näkemään taas ennennäkemätöntä materiaalia. Eli muun muassa Vain Elämää -biisejä ja Opium Trion (Pyhimys, Juulia ja Op-Beats) matskua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu