Aleksanteri Hakaniemi ansaitsi 16-vuotiaana 60 euroa tunnissa kadulla – "Ihmiset olivat hirveän ystävällisiä"

Aleksanteri Hakaniemi esiintyi ensimmäistä kertaa Ruisrockissa. Toni Tervo

Toni Tervo

Aleksanteri Hakaniemi on viime vuosina tehnyt pikkuhiljaa läpimurtoa suomalaisen musiikin tähtikaartiin.

Tästä saatiin jälleen uusi osoitus perjantaina Ruisrockissa, jossa mies esiintyi festivaalin isoimpiin lavoihin kuuluvalla Niittylavalla.

– Tämä on tähän asti ylivoimaisesti suurin lava, jolla olen esiintynyt. Provinssi oli myös kova, mutta tätä ennen on tullut vedettyä lähinnä pienempiä pubeja. Nyt voi alkaa taas tähdätä suurempiin asioihin, mies nauraa keikan jälkeen.

Hakaniemi on jo pidemmän aikaa ollut pienemmän piirin tiedossa, mutta suuremman yleisön hän saavutti selkeästi esiinnyttyään Temptation Island Suomen neljännellä kaudella vierailevana artistina. Sen jälkeen miehen Pane mut sekasin -hitti on soinut radiossa ahkerasti.

– Kyllähän se on selvästi näkynyt. Suuri yleisö on kuitenkin enemmän tuolla perinteisemmän median puolella ja siellä minusta kiinnostuttiin ohjelman jälkeen enemmän. Se on ehkä vähän salonkikelpoisempaa, kuin esimerkiksi pelkät Instagram-seuraajat,Hakaniemi pohtii.

Mies on ollut mukana musiikkikuvioissa jo nuoresta pitäen.16-vuotiaana nuori Hakaniemi tienasi sivutienestejä soittamalla kotikaupunkinsa Kouvolan kaduilla rahaa vastaan.

Miehen mukaan tienestit olivat ihan mukavat.

– Ensimmäisenä päivänä tuntipalkka oli 60 euroa tunnissa, joten sitä on kiva mainostaa. Olin silloin niin nuori poika, että minulla oli varmasti jäljellä vielä jotain sympaattisuuden rippeitä. Ihmiset olivat ystävällisiä ja pari hymyäkin tuli. Asuin silloin vielä vanhemmilla, joten olihan tuo niihin aikoihin iso raha nuorelle.

– Pelkäsin tuolloin myös esiintymistä, mutta katukeikat ja pubeissa esiintyminen olivat hyvä koulu. Ne valmistivat minut esiintyjänä niihinkin tilanteisiin, joissa yleisöä ei ole paljon.

Tällä hetkellä mies kertoo nauttivansa kappaleen kerrallaan. Tavoitteena on kuitenkin pitkä ura.

– Haluaisin Kaija Koo -statuksen, jossa minulla olisi useita ikivihreitä hittejä, Hakaniemi virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu