Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Facebookin pikaviestipalvelu saa huippuärsyttävän ominaisuuden – Nyt puhelin kannattaa viimeistään laittaa äänettömälle

Facebookin pikaviestipalvelu Messenger on saanut uuden, käyttäjiä varmasti ärsyttävän ominaisuuden, kun sovellus alkaa näyttää videomainoksia yksityisviestien seassa automaattisesti.

Yhtiö vahvisti huhut videomainoksista Quartz-julkaisulle viime viikolla. Mainokset alkavat näkyä käyttäjilleen asteittain. Vielä ei ole tiedossa, milloin videomainokset saapuvat suomalaisille käyttäjille.

Messengerin mainoksista vastaava Stefanos Loukakos kertoi Recode-julkaisulle, että mainokset eivät ole vaikuttaneet käyttäjäkokemukseen. Videomainokset ovat kuitenkin aivan eri asia kuin paikallaan pysyvät, hiljaiset mainoskuvat.

– Meidän ykkösprioriteettimme on käyttäjäkokemus. Emme tiedä tarkalleen, miten nämä toimivat käytännössä. Tavallisten mainosten testeissä emme ole kuitenkaan huomanneet, että ihmiset olisivat muuttaneet toimintatapojansa tai lähettämiensä viestien määrää. Videomainokset saattavat vaikuttaa eri tavalla, mutta emme usko että niin tapahtuu, Loukakos kommentoi.

Videomainokset ovat Facebookille hyvä tapa tienata, sillä ne ovat kalliimpia kuin tavalliset mainokset.

Suomessa Messengerin videomainoksista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.