Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannet suomalaiset lankesivat vale-Ikean ansaan – Huijauksen viimeisessä vaiheessa maksat 48,99 e/kk tyhjästä

Tuhannet suomalaiset ovat langenneet Facebookissa leviävään Ikea-huijaukseen, jossa huijarisivusto yrittää saada ihmisiä tykkäämään, jakamaan ja merkitsemään kaverinsa somepäivitykseen.

Päivitys lupaa jakaa kymmenen 15 000 euron lahjakorttia 48 tunnin päästä päivityksen tekemisestä. Ikea Finland -niminen Facebook-sivu on kuitenkin väärennös, sillä oikea, vahvistettu Ikea-tili kulkee nimellä IKEA ja tunnisteella @ikeasuomi.

Päivitys on kerännyt 14 tunnin aikana lähes 17 000 reaktiota ja sitä on jaettu yli 7 600 kertaa. Päivitystä on myös kommentoitu ahkerasti. Suuri osa kommenteista varoittaa muita käyttäjiä olemaan reagoimatta päivitykseen, mutta moni käyttäjä näyttää myös olevan innoissaan "lahjakorttiarvonnasta".

Kommenteissa vale-Ikea yrittää huijata ihmisiä lähettämään luottokorttitietonsa itselleen "ilmaisen" lahjakortin toivossa. Käyttöehdoissa kuitenkin lukee, että palvelu laskuttaa rekisteröityjän luottokorttia 48,99 eurolla kuukaudessa. Sivustolla, lukee, ettei "tarjousta" ole tehty yhteistyössä IKEAn kanssa.

Ikea on myös huomannut huijari-Ikean ja varoittaa Facebookin käyttäjiä.

– Tietoomme on tullut, että Facebookissa esiintyy IKEA Finland-nimellä lahjakorttiarvontaa markkinoiva sivu. Kyseessä ei ole aito IKEA-sivu tai arvonta. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään tarpeen tullen varmistumaan IKEA-nimellä lähetettävien kampanjaviestien ja kilpailujen aitoudesta, kuuluu aidon Ikea-sivuston päivitys.

Vastaavanlaisia huijauksia on järjestetty muun muassa elektroniikkaketju Gigantin nimissä Myös S-ryhmän nimissä on jaettu huijausviestejä

Huijauksiin ei pidä lähteä mukaan, sillä niistä ei voi todellisuudessa voittaa mitään.