Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko tämän puristeltavan suosikkilelun? Lelukaupalta takaisinveto, palauta heti kauppaan

BR-lelut ja Toys "R" Us -lelukauppojen takana oleva TOP-TOY joutuu lopettamaan suosittujen Squishies-lelujen myynnin. Myyntikielto astui voimaan tiistaina 19. kesäkuuta, kun Tanskan ympäristöministeriö julkaisi lausunnon tuotteen turvallisuudesta.

Tanskan ympäristöministeriön tekemissä kokeissa selvisi, että tuotteet sisältävät haitallisia kemikaaleja, eivätkä ole turvallisia lapsille. Yksi testatuista tuotteista on kuulunut TOP-TOY:n myymälöiden valikoimaan.

Ostetut lelut pyydetään palauttamaan jälleenmyyjälle. Tuotteet lunastetaan takaisin myös ilman kuittia.

Squishy-tuotteita on ollu myynnissä muun muassa Teknikmagasinet-kaupassa ja Kärkkäisellä. Tuotteet ovat kuitenkin nyt vedetty myynnistä. Squishy-lelut ovat pehmeitä, puristeltavia hahmoja ja esineitä, joista osa muistuttaa ruokaa, kuten jäätelöitä ja kakkuja.

Aiemmissa, EU:n leluille asettamien turvallisuusstandardien mukaisissa tutkimuksissa ei ole ilmennyt samanlaisia turvallisuusriskejä. Tanskan ympäristöministeriön testit olivat EU:n tutkimuksia laajempia.