Maailman nopein pianisti saapuu Suomeen – katso uskomaton taidonnäyte videolta

Peter Benceä kutsutaan maailman nopeimmaksi pianistiksi. Dainius Putinas_

Toni Tervo

Maailman nopeimmaksi kevyen musiikin pianistiksi nimetty unkarilainen Peter Bence saapuu konsertoimaan Suomeen lokakuussa.

Jättisuosioon erityisesti YouTuben musiikkivideoillaan noussut Bence esiintyy Savoy-teatterissa, Helsingissä, perjantaina 12. lokakuuta.

Unkarilaissyntyinen 26-vuotias Peter Bence on erikoistunut popmusiikin suurimpien hittien varioimiseen pianolla. Hänen sovituksensa muun muassa Michael Jacksonin, Queenin and Sian kappaleista ovat keränneet yli 350 miljoonaa katselukertaa YouTubessa ja Facebookissa.

Bence on yltänyt jopa Guinnesin ennätysten kirjaan soittonopeudellaan. Hänen ennätystuloksensa on 765 lyöntiä pianon koskettimiin yhden minuutin aikana.

Bence on saavuttanut mittavan maailmanlaajuisen suosion omintakeisella ja rajoja rikkovalla soittotyylillään. Hän on vienyt pianon soittamisen täysin uudelle tasolle, ja on kerännyt pianomusiikin pariin runsaasti yleisöä, joka ei ole ollut soittimesta aiemmin kiinnostunut.

Bence kiertää nykyisin konsertoimassa ympäri maailman. Pelkästään viime vuonna hän esiintyi yli 20 maassa neljällä mantereella. Hän oli muun muassa avajaisesiintyjänä BBC:n kuuluisalla Proms-konserttisarjassa Hyde Parkissa, Lontoossa 50 000 kuulijalle.