Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nainen, muista rakastaa itseäsi – "Somessa kaikki on siloteltua, me tuomme mukaan realiteetteja"

HYVINVOINTI Anni Vallius ja Elina Leskinen perustivat valmennuksen, joka tähtää itsensä hyväksymiseen.

Elina Leskinen ja Anni Vallius huomasivat toistuvan teemaan.

Molemmat julkaisivat hyvinvointiaiheisia blogeja ja niiden jälkeen sähköpostiin alkoi tulla yhteydenottoja. Viestien lähettäjät olivat naisia, jotka tavalla tai toisella kokivat itsensä epävarmaksi tai tyytymättömäksi itseensä.

Vallius ja Leskinen olivat molemmat painineet samojen ajatusten parissa elämänsä varrella ja fitnessmallikisoissa aikanaan tavannut kaksikko sai idean: Voisimmeko me muuttaa tilannetta?

Tuloksena oli naisten vetämä Kaunis minä -valmennus, jota he ovat käyneet esittelemässä televisiossa ja pian jopa Karibian risteilyllä.

– Uskon vakaasti, että suomalaiset haluavat oikeasti pitää itsestään sellaisena kuin he ovat. Me haluamme avata ihmisille juuri tämän ajattelumallin, että jokainen on kaunis sellaisena kuin on, Vallius kertoo.

– Vaikeista asioista ei ehkä nyt uskalleta niin paljon puhua. Me haluamme omalla esimerkillä kertoa, että olemme kaikki ihmisiä ja vaikeat kokemukset voi kääntää voitoksi, Leskinen jatkaa.

Kysyntää tsemppaavalle valmennukselle selkeästi on ollut, sillä illat ovat tähän mennessä olleet loppuunmyytyjä. Valliuksen ja Leskisen mukaan jokainen ilta räätälöidään hiukan osallistujaryhmän mukaan, eikä kaikille tuputeta kaavamaisesti samaa sisältöä.

– Usein varsinkin nuorempien naisten kanssa käymme sosiaalista mediaa ja siellä toimimista läpi. Somessa kaikki on niin siloteltua, että haluamme tuoda siihen mukaan realiteetteja. Kannustamme naisia jakamaan elämästään myös vaikeampi ja ei niin positiivisia asioita sen kiiltokuvan vastapainoksi, Leskinen kertoo.

– Some on nykyään täynnä nättejä tyttöjä, joten jokaisen pitää löytää se oma juttunsa. Sitä voidaan miettiä yhdessä, Vallius komppaa.

Toinen yleinen puheenaihe liittyy liikuntaan ja painoon. Siitä sekä kehopositiivisuudesta paljon puhuneella Valliuksella ja syömishäiriöistään avoimesti kertoneella Leskisellä on paljon sanottavaa. Luennolla puhutaan usein muun muassa oikeasta ateriarytmistä.

– Yritämme painottaa oikeanlaisen syömisen lisäksi myös ateriaväliä. Aterioiden välissä saisi olla noin kolme tuntia väliä. Jos usein käy niin, että syöminen unohtuu, niin sitten vaan kello soimaan, Vallius ohjeistaa.

–  Esimerkiksi arkiliikunnan lisäämisellä saa jo paljon aikaan. Jatkossa haet vaikka paperit siltä kauemmalta tulostimelta, Leskinen jatkaa.

Tällä hetkellä valmennusten asiakkaat ovat pitkälti naisia, vaikka miehiä ei ole suljettu pois.

– Olemme keskustelleet, että tulevaisuudessa meille voisi tulla puhujaksi joku mies. Ehkä se sitten houkuttaisi paikalle muutaman miehenkin, Vallius nauraa.