Suositut Kakolan vankilakierrokset saavat jatkoa – nyt tutustutaan Lääninvankilaan

Turun lääninvankila. Kakola Yhtiöt Oy

Janne Koivisto

Kakolanmäen kesäkausi starttaa tänään, kun suositut vankilakierrokset alkavat pyöriä päivittäin aina elokuun puoleen väliin asti.

Viime kesänä Kakola-kierroksilla kävi 15 000 osallistujaa, ja kysyntä on ollut kovaa sen jälkeen.

Tänä vuonna kierretään rinteessä olevassa punatiilisessä Turun lääninvankilassa, sillä Kakolan keskusvankilan selliosastot ovat nyt remontissa. Lääninvankila on 1890 käyttöön otettu perinteinen ristinmallinen vankila, josta löytyy erilaisia sellityyppejä. Kierroksen aikana kerrotaan vankilan arjesta, tutustutaan talon eri tiloihin ja kuullaan tarinoita kuuluisista lusijoista, kuten Kreivi Lindgrenistä ja Lauri Törnistä. Kierroksen aikana tuodaan esiin myös keskusvankilan ja lääninvankilan eroja.

Kierros vankilan sisällä kestää 1,5 tuntia, ja sen jälkeen siirrytään Kakolan muurien sisäpuolelle. Siellä kuullaan, mitä kaikkea alueelle tulee tulevaisuudessa, ja nähdään, miten remontti on edennyt. Kierroksen jälkeen tarjotaan leivoskahvit Kakolan päärakennuksessa. Ja tietenkin on mahdollisuus ostaa mukaansa muistoja Kakolan myymälästä tai vaikkapa jatkaa vankilakakkuaan ravintola Kakolanruusussa, jossa voi myös maistella vankilan entisessä keittiössä tehtyjä Kakola Brewing Companyn oluita.

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kierros alkaa kello 17, tiistaisin ja torstaisin kello 15 ja viikonloppuna kello 14. Kierroksia lisätään kysynnän mukaan. Kierroksen kesto yhteensä 2 tuntia, hinta 20 euroa (sis. leivoskahvit, sunnuntaina 25 euroa). Ikäsuositus on 13 vuotta. Ei liikuntarajoitteisille, kierros sisältää paljon portaita.

Kesän aikana järjestetään myös ruotsin- ja englanninkielisiä kierroksia.

Viime vuonna kysytyt koko perheen kierrokset tarjoavat lapsille mahdollisuus tutustua aitoon vankilaan. Kierroksella käydään eri selliosastoilla ja kerrotaan, miten vankila toimii, mutta jätetään hurjimmat kertomukset väliin. Kierros kestää tunnin. Hinta: Aikuiset 15 euroa, alle 15-vuotiaat 5 euroa. Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 35 euroa.

Muokattu 8.6.2018 kello 9.32: Muutettu otsikon "uuteen kohteeseen" muotoon "Lääninvankilaan", koska Lääninvankilaan tutustuttiin jo viime vuonnakin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut