Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parkin kentän ympäristö muuttuu hurjasti - katso havainnekuva alueen tulevaisuudesta

Turun kaupunki on neuvotellut Parkin kentän alueen kehittämiseksi Kansallis-kehitys Oy:n kanssa kumppanuussopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on käynnistää alueen yksityiskohtainen kaavoitus ja edistää alueen kehittymistä liikuntapaikkana ja samalla ydinkeskustan houkuttelevana asuin- ja työpaikka-alueena. Turun kaupunkikehitysjaosto käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 4.6.2018.

Parkin kentän alue on tullut tunnetuksi liikuntapaikoistaan. Aluetta tullaan kehittämään tiiviissä yhteistyössä vapaa-aikatoimialan liikuntapalveluiden kanssa. Alueen liikuntaolosuhteiden jatkuvuudesta huolehditaan eikä niitä edes tilapäisesti heikentäviin toimenpiteisiin ryhdytä ennen kaupungin päätöksentekoa liikuntapaikkaratkaisussa. Kumppanuussopimuksen neuvotteluissa ovat olleet mukana konsernihallinnon, kaavoituksen, kiinteistökehityksen ja vapaa-aikatoimialan liikuntapalveluiden edustajat.

Turkulainen Kansallis-kehitys Oy on omaa ideaa havainnollistaakseen teettänyt kustannuksellaan alueelle omaan viitesuunnitelman Arkkitehtitoimisto K2S Oy:llä. Viitesuunnitelmassa alueelle tulisi kehittyvien liikuntapaikkaolosuhteiden lisäksi liike- ja toimistotilaa sekä merkittävä määrä asuntorakentamista.Suunnitelma ei sido tulevaa kaavoitusta vaan asemakaavan sisältö tullaan ratkaisemaan omana prosessinaan.

Kansallis-kehitys Oy omistaa alueella Pyrkivän urheilutalon kiinteistön. Parkin kentän maa-alue on kokonaisuudessaan Turun kaupungin omistuksessa, mutta Pyrkivän Urheilutalon tontti on vuokrattu vuoteen 2057 saakka Kansallis-kehitys Oy:lle.

Kumppanuussopimukseen on kirjattu osapuolten tavoitteet, tavoiteaikataulu sekä projektiryhmän perustaminen. Siinä on sovittu myös kaavavalmistelun edellyttämistä toimenpiteistä sekä näistä aiheutuvien kustannusten jakamisesta. Mikäli kaupungin ja Kansallis-kehitys Oy:n välinen yhteistyö Parkin kentän alueella johtaa asemakaavanmuutokseen, tulee kaupunki tekemään Kansallis-Kehitys Oy:n kanssa maankäyttösopimuksen, jossa yhtiölle annetaan osto-optio pääosaan alueelle kaavoitettavasta asuin-, ja toimistorakennusoikeudesta.

- Kehittyvässä kaupungissa myös liikuntakulttuurin tulee elää mukana kaupungin kehityksessä. Ajattelu Parkin kentän kehittämisestä osana laajempaa kokonaisuutta avaa liikuntakulttuurille uusia mahdollisuuksia, toteaa kaupungin liikuntapalvelujohtajaMarkus Kalmari.

Kansallis-kehitys Oy:n toimitusjohtajaIlkka Pajuon tyytyväinen kumppanuussopimuksen etenemisestä kaupungin päätöksentekoon.

- Parkin Puisto -hankkeen tavoitteena on luovalla tavalla parantaa keskusta-alueen lähiliikuntaolosuhteita ja luoda alueesta nykyaikainen urbaani asuinpaikka. Olemme tehneet viimeisen 1,5 vuoden aikana paljon selvitystyötä hankkeeseen liittyen ja olemme valmiita sekä kaavoitustyöhön että tämän Keskustavision linjauksia noudattavan hankkeen investointeihin.