Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pentti-Oskari Kankaalla on yksi kehitysajatus Aurajokeen: "Ne sopisivat mainiosti jo siksikin, että Turussa on huima tietotaito tällaisista asioista"

Aurajokiranta ei ollut kovin viehättävä, kun Pentti-Oskari Kangas toi Ukkopekan paikalleen Aurajokeen 1980-luvulla.

– Aurajokiranta oli autio ja tyhjä. Vaakahuoneen reunalla laitapuolen kaverit pitivät pahvilaatikoissa majaansa. Välillä he polttivat nuotioita.

Vähintään 25 vuotta Turussa asuneet ihmiset muistavat, millainen jokiranta oli myös lähemmäksi satamaa mennessä. Kaatopaikaksi reunustoja saattoi melko huoletta kutsua. Turun silloinen kaupunginjohtaja Juhani Leppä kävi usein Ukkopekka-risteilyllä ja näki tarkkaan, millainen "käyntikortti" Turkuun vesitse tuleville vieraille avautuu.

– Sitten Leppä innostui Tall Ships´ Racesista. Hän teki kovan työn ja jättitapahtuma saatiin lopulta Turkuun. Siitä käynnistyi pakkotilanteessakin Aurajokirannan siistiminen. Se on tehty hyvällä maulla eikä mitään tarvitse vähään aikaan muunnella, Kangas toteaa.

Hänellä on Aurajoen suhteen yksi haave, jonka mies toivoisi tulevan toteen.

– Haluan nähdä joessa vesiurut, Kangas sanoo ja osoittaa Martinsillan rantamille.

Vesiurut on soiva suihkulähde. Se muodostaa vesisuihkuja, jotka voivat elää musiikin tahdissa. Vesiuruissa käytetään usein valoja, jotka tehostavat tunnelmaa.

– Näin vesiurut aikoinaan ensimmäistä kertaa Hampurissa ja ihastuin niin välittömästi. Olen sittemmin nähnyt niitä eri puolilla maailmaa.

– Aurajokeen vesiurut sopisivat mainiosti jo siksikin, että Turussa on huima tietotaito tällaisista asioista. Sen osoitti muun muassa Satumainen Aurajoki ja Satusillat, mikä oli menestystarina. Satumaista Aurajokea voisi hyvin jatkaa Vaakahuoneelle asti.