Naantalin musiikkijuhlat järjestetään 39. kerran – Tiina Tunturi kertoo, mitä erityistä juhlat tänä vuonna tarjoavat

Tiina Tunturi elää tällä hetkellä kiireistä aikaa. Naantalin musiikkijuhlien toimitusjohtaja valmistelee täyttä häkää musiikkijuhlia, jotka järjestetään kesäkuun alussa 5.–16.6.

– Pieniä yllätyksiä tapahtuu päivittäin, mutta kaikesta on aina selvitty, Tunturi kertoo.

– Näin suurella festivaalilla tarvitaan paljon nuotteja, ja niitä on jouduttu välillä metsästämään aika lailla. Kaikki on kuitenkin aina pystytty soittamaan. Mitään ei ole jäänyt esittämättä.

39 vuotta täyttävät musiikkijuhlat tarjoavat tänä vuonna parikymmentä konserttia. Ohjelmasta vastaa taiteellinen johtaja Arto Noras, ja Naantaliin saapuu muusikkoja useista maista eri puolilta maailmaa.

Tunturi nostaa ohjelmasta esiin ensinnäkin Aulis Sallisen konsertin Linna vedessä, joka kantaesitettiin viime vuonna Savonlinnan oopperajuhlilla. Naantalin kirkossa laulaa samat neljä laulajaa.

– Aulis Sallinen on suuri Naantalin ystävä. Hän oli itsekin sitä mieltä, että teos sopisi hyvin Naantaliin, Tunturi kertoo.

Konserttiin on jäljellä enää muutamia näkörajoitteisia paikkoja.

Toiseksi Tunturi mainitsee kolmen kamarimusiikkikonsertin sarjan, joka esitetään Haartmanin talossa.

Haartmanin talossa asui taidemaalari ja Turun taidemuseon intendentti Axel Haartman vaimonsa Hedwig Haartmanin kanssa. Kulttuurikoti on täynnä taidetta lattiasta kattoon. Nykyään talo on Åbo Akademin säätiön omistuksessa.

– Säätiö ehdotti meille yhteistyötä, ja me innostuimme heti, Tunturi kertoo.

Kolme konserttia myytiin Tunturin mukaan loppuun heti.

Kolmanneksi Tunturi nostaa esiin Mestarit lavalla -konsertin, jossa kolme nuorta ja kolme kokenutta mestaria soittaa yhdessä. Nuoret muusikot ovat Tami Pohjola, Jonathan Roozeman ja Ossi Tanner Kokemusta edustavat Hartmut Rohde, Arto Noras ja Ralf Gothóni

– Se on minusta taiteelliselta johtajalta hieno idea, kun meillä on valtavan hyviä nuoria muusikkoja, Tunturi kiittelee.

Tähän konserttiin on vielä joitakin paikkoja jäljellä.

Tiina Tunturi näkee Naantalin musiikkijuhlien vahvuutena kansainvälisyyden, ainutlaatuisen miljöön, palkitut muusikot ja monipuolisen ohjelman.

– Ajankohta on hyvä, koska kesäkuun alku ei tarjoa musiikin alalla kovinkaan paljon. Me iskemme heti siihen, kun orkesteri lopettaa kautensa, että musiikin ja kulttuurin rakastajan ei tarvitse olla hetkeäkään ilman tarjontaa.

Musiikkijuhlien on Tunturin mukaan tarkoitus palvella koko Turun seudun ihmisiä.

– Tämä on meidän kontribuutio turkulaisille ja Turun seudun ihmisille, kun tiedän, että naantalilaiset käyvät vastavuoroisesti paljon Turussa.

Naantalin musiikkijuhlat

Naantalin musiikkijuhlat järjestetään 5.–16.6.2018. Lasten musiikkijuhlat ovat 7.–10.6.2018.

Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja on Arto Noras ja toimitusjohtaja Tiina Tunturi. Tunturi on musiikkijuhlien ainoa ympärivuotinen ja kokopäiväinen työntekijä.

Musiikkijuhlat järjestetään 39. kertaa. Tiina Tunturi on työskennellyt juhlien johdossa jo 20 vuotta.

Ohjelma ja lisätiedot ovat osoitteessa www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut