Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raisio pääsi Suomen top kymppiin laajakaistavertailussa

Viestintävirasto on laatinut ensimmäistä kertaa kuntakohtaisen laajakaistaluokituksen Jokaiselle Suomen kunnalle on annettu yhdestä viiteen tähteä kuvaamaan nopeiden kiinteän verkon laajakaistayhteyksien saatavuutta ja käyttöä kunnan kotitalouksissa vuoden 2017 lopussa.

Parhaat kunnat yltävät luokituksessa jo yli kolmeen tähteen, mutta koko Suomen osalta ollaan keskiarvolta vielä kahdessa tähdessä. Luokituksen kärkeen nousee useita kuntia Ahvenanmaalta. Myös Manner-Suomesta löytyi kuntia, joissa laajakaistatilanne oli yleisesti katsoen jo varsin hyvällä tolalla. Kärkikymmenikössä on kuuden ahvenanmaalaisen kunnan lisäksi Taivalkoski, Pudasjärvi, Raisio ja Lahti. Suurimmista kaupungeista yli kahden tähden yltävät Lahden lisäksi Oulu, Kuopio, Tampere, Pori ja Helsinki.

Kunnille annettu tähtien määrä kuvaa kuinka lähellä kussakin kunnassa oltiin tilannetta, jossa kaikkien vakinaisten asukkaiden saatavilla on 1000 megan liittymä (1 Gbit/s) ja kaikkien käytössä 100 megan liittymä (100 Mbit/s). Laskennassa huomioitiin myös hitaampien nopeusluokkien käyttöä ja saatavuutta.

Mukana kuntakohtaisessa laajakaistaluokituksessa ovat ainakin toistaiseksi vain kiinteän verkon liittymät. Luokitusta on tarkoitus päivittää vuosittain.