Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikea varoittaa: Palkitussa urbaanissa liikkumisvälineessä on turvariski – palauta kauppaan

Huonekaluketju Ikea pyytää palauttamaan Sladda-polkupyörän, koska sen vetohihna voi napsahtaa poikki ja aiheuttaa kaatumisvaaran.

Kaikkia pyörän ostaneita asiakkaita pyydetään palauttamaan tuote lähimpään tavarataloon. Ikea lupaa hyvittää pyörästä täyden hinnan.

Pyörän kanssa käytettäviksi suunnitellut lisätarvikkeet voi myös palauttaa.

Ikean mukaan sen varoitus hihna katkeamisriskistä tuli senkomponenttitoimittajalta.Ikea on saanut tietoonsa 11 tapausta, joissa hihna on katkennut.Kahteen tapauksista liittyy lievä loukkaantuminen.

Sladda-polkupyörä on voittanut muotoilustaan Red Dot Award -designpalkinnon, ja elokuussa 2016 lanseerattua tuotetta on myyty 26 markkina-alueella.

Ikea kertoo olevansa edelleen "ylpeä pyörän kauneudesta ja sen tarkoituksesta olla kestävän kehityksen mukainen ja urbaani liikkumisväline".

– Tiedämme myös, että monet asiakkaat pitävät kovasti Sladda-pyörästään, mutta turvallisuus on meille aina tärkein asia, Ikea maalailee tiedotteessa.

Edit klo 11.00: Korjattu ketju vetohihnaksi.