Turkulainen ennustaja povaa toriparkkiin yllätyskäännettä: "Se ei tule olemaan sen näköinen mitä haluttiin"

Kuvituskuva Teemu Nurmi

Ville Mäkilä

Kaupunkilehti Turkulainen soitti paikalliselle ennustajalle ja kysyi, miten toriparkin käy. Selvännäkijä ei halua nimeään tai kuvaansa julki.

Kysymyksen jälkeen tulee pitkä hiljaisuus ja ennustaja keskittyy näkemään tulevaisuuteen. Hän näkee, että parkkihallin toteutumiseen tulee kulumaan vielä pitkä aika.

– Pitkä odotus ainakin on ensin. Se on oikeasti pitkä aika ennen kuin hanke etenee, ennustaja kertoo.

Kuinka pitkä odotus on edessä?

– Aika on määre, jota toisella puolella ei tunneta. Veikkaan, että kuluu 4–5 vuotta ennen kuin asioille päästään tekemään mitään, mutta sekään ei mene suunnitellusti.

Ennustaja näkee, että kauppatorin arkeologisissa kaivauksissa tulee esille seikkoja, jotka pitkittävät tai jopa estävät toriparkin toteutumisen kokonaan.

– Sieltä löytyy jotain ylimääräistä tai joku on esteenä. Sitä ei voida niin nopeasti poistaa tai sitä ei voida poistaa ollenkaan.

Millainen toriparkista siis tulee?

– Tuntuu, että se ei tule olemaan sen näköinen mitä haluttiin.

Ennustaja tarkentaa, että ylimääräinen löydös on jotain historiallista.

– Siellä on jotain vanhaa ja todella tärkeää. Sieltä löytyy joku vanha raunio tai vastaavaa, jonka poistaminen kielletään. Sellainen tunne minulla tulee. Jotain sellaista sieltä löytyy, jonka ei tiedetty siellä olevan.

– Siinä kohtaan kaikki seisahtuu ja joudutaan odottamaan pitkään ennen kuin päästään etenemään yhtään mihinkään, ennustus kuuluu.

Kaivauksissa löytyvät historialliset löydökset tulevat laittamaan kaikki parkkihallin rakentamiseen liittyvät suunnitelmat uusiksi.

– Löydöksen takia torille keksitään muuta käyttöä. Siihen tulee nähtävyys tai jotain tällaista, selvännäkijä ennustaa.

Ennustajan mukaan toriparkki ei tule toteutumaan.

– Siihen kohtaan (kauppatorin alle) ei ainakaan parkkihallia tule. Se joudutaan tekemään toiseen paikkaan, mihin se on alun perin suunniteltu.

Parkkihalli keskustan alueelle tullaan ennustuksen mukaan rakentamaan, mutta ei kauppatorin alle.

– Kyllä se jossain keskustan alueella tulee olemaan, mutta ei torin alla, ennustaja jatkaa.

Kommentoi

Palvelut