Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Michael Penttilä on myöntänyt henkirikoksen

Helsingin Alppiharjussa 13. huhtikuuta tapahtuneen henkirikoksen tutkinta on edistynyt. Rikoksesta epäilty Michael Penttilä vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä 9. toukokuuta.

Henkirikos tuli ilmi 4. toukokuuta. Poliisi tutkii tapausta edelleen rikosnimikkeellä murha.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että Penttilä meni varhain iltapäivällä 13. huhtikuutaasuntoon, jossa henkirikoksen epäillään tapahtuneen pian tämän jälkeen. Penttilää on kuulusteltu esitutkinnan aikana, ja hän on myöntänyt syyllistyneensä henkirikokseen. Esitutkinnassa ei ole saatu viitteitä siitä, että tekoon olisi osallistunut tai teosta olisi syytä epäillä muita henkilöitä, sanoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi pyysi viime viikolla yhteydenottoja henkilöiltä, jotka ovat olleet Penttilän kanssa tekemisissä.

– Yhteydenottoja on tullut muutamia, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tullut ilmi uusia rikosepäilyjä, Koski kertoo.

Poliisiin voi edelleen olla yhteydessä joko puhelimitse (virka-aikana) numeroon 0295 476 148 tai sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki(at)poliisi.fi.

Esitutkinta jatkuu, ja sen arvioidaan valmistuvan syytteen nostamisen määräaikaan 3.7.2018 mennessä. Tutkinnallisista syistä ja salassapitosäännöksistä johtuen poliisi ei voi tiedottaa esitutkinnan aikana tarkemmin jutun yksityiskohdista. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran, kun esitutkinta on valmistunut.