Muistatko Eurooppa 3:n? – Piikkiöläisbändi tekee paluun julkaisemalla uuden levyn

Eurooppa 3:n kokoonpanossa on alkuperäisiä ja uusia jäseniä. -

Teemu Nurmi

Kaarinan Piikkiöstä kotoisin oleva Eurooppa 3 -yhtye tekee paluuta. Syksyllä ilmestyvältä uudelta levyltä on julkaistu nyt kaksi sinkkua. Eurooppa 3 julkaisi jo helmikuun lopulla makupalan nimeltä Suudella sua ja tällä viikolla ilmestyi Ihan pikku pala -biisi.

Eurooppa 3 on juuri nyt levyttämässä kuudetta albumiaan.

– Kappaleet ovat voimakkaita ja todellisia. Niiden sisältöön on tullut oleellisesti uusia moderneja elementtejä verrattuna yhtyeen aikaisempaan tuotantoon. Yhtyeen tavaramerkiksi tunnetut musiikilliset lähtökohdat, pienieleisyys, herkkyys ja läheisyys ovat yhä ennallaan, mutta lyriikkaan on parisuhteiden lisäksi ilmestynyt merkittävästi uusia aihealueita ja näkökulmia, laulaja V.V. Riihiluoma kertoo.

Urallaan viisi albumia julkaissut Eurooppa 3 on nykyisin psykiatrian erikoislääkärinä työskentelevän Riihiluoman luotsaama, hieman arvoituksellinen kokoonpano, joka perustettiin jo 1980-luvulla. Alkuperäiseksi katsottava kokoonpano on lähtöisin Toivonlinnan sisäoppilaitoksesta, Piikkiöstä.

Yhtyeen musiikki perustuu V.V. Riihiluoman ajatteluun ja kokemusmaailmaan. Musiikille tyypillisiä elementtejä ovat kaunis ja yksinkertainen melodia ja naivistissävyiset tekstit. Keskeinen teema on parisuhteen päättyminen, ero ja yksinäisyys.

Eurooppa 3 on keikkaillut epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta pysytellyt myös jäähyllä aika ajoin. Yhtyeen toistaiseksi viimeisin albumi Tule tyttö julkaistiin vuonna 2010. Albumin nimikappale menestyi varsin hyvin radioiden soittolistoilla. Se oli muun muassa Radio Suomen 10. soitetuin kappale vuonna 2010.

Eurooppa 3 muistettaneen parhaiten vuonna 1989 levytetystä tarttuvasta hitistä Älä unohda minua esikoisalbumilta Kosketuksia. Kappaleen YouTube-versiolla on liki 2 miljoonaa klikkausta.

Yhtyeen kokoonpanossa vaikuttavat yhä edelleen veljekset V.V. ja Panu Riihiluoma Mukaan ovat liittyneet myös Petteri Riihiluoma ja Erkka Makkonen sekä kokenut rumpali Mäikkä Petteri Riihiluoma on Panun poika ja siis V.V.:n veljenpoika. Makkonen on tuttu muusikko yhtyeen alkuajoilta, jolloin hän vaikutti Huhu-yhtyeen kitaristina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu