Jarkko Virtanen: Toriparkin rakentaminen siirtyy ainakin syyskuulle

KAUPUNKI Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen mukaan toriparkin rahoituksesta saatiin jo hyvää tietoa.

Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen valaisee toriparkin etenemistä Turun kaupunki

Tomi Kangasniemi

Toriparkin rahoitus- ja vakuusselvitystä käsiteltiin Turun kaupunginhallituksessa maanantaina. Hallitus merkitsi toriparkkiyhtiön edustajilta saadun vakuusselvityksen nyt tiedoksi.

Tyydyttikö tämänhetkinen selvitys, Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen?

– Parkkilaitoksen osalta saimme suullisesti hyvää tietoa toimitusjohtajilta (Turun Toriparkki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Pölönen ja Taaleri Sijoitus Oy:n toimitusjohtaja Karri Haaparinne). Hanke etenee nyt niin, että kesäkuun aikana Turun Toriparkki Oy voi esittää rahoitusselvityksen siitä, miten hanke viedään loppuun. Kun pääurakoitsija valikoituu, se jättää yhtiön kautta selvityksen vakuuksista. Tämä menee elokuulle. Rakennustyöt voisivat käynnistyä aikaisintaan syyskuussa.

Miten tämä vaikuttaa jo nyt aloitettuihin kaivauksiin torilla?

– Aloitetut purkutyöt ja kaivaukset liittyvät kaupungin omaan hankkeeseen. Ne eivät ole kytköksissä parkkilaitokseen. Nämä voivat siis edetä normaalilla tavalla.

Kioskirakennusten purkamisen mahdollisesta lainvastaisuudesta jätettiin myös selvityspyyntö. Miten tässä edetään?

– Vastaus tähän tuotiin kaupunginhallituksen kokoukseen. Tässä ei ole juridisia ongelmia. Vanhojen rakennusten purkulupa on kiinteistökohtainen ja luovutettu Turun kaupungille, mutta toriparkkiyhtiö on toiminut Turun kaupungin valtakirjalla.

Mikä on torin uusien paviljonkien ja valaistusrakennuksen kohtalo nyt?

– Hallitus päätti vielä palauttaa asian. Se voidaan tuoda samassa yhteydessä käsittelyyn kuin rahoitusselvitys - eli kesäkuussa.

Toriparkin eteneminen

Maanvuokrasopimuksen mukaan kauppatorin alle voidaan rakentaa pysäköintilaitos, kun vuokraaja antaa luotettavan selvityksen hankkeen kustannuksista, rahoituksesta ja vakuuksista.

Hanketta on toteuttamassa Turun Toriparkki Oy, jonka enemmistöosakas on nyt Taaleri Sijoitus Oy. Sen antaman kustannusarvio hankkeelle on noin 40 miljoonaa.

Maanantaina kaupunginhallitus merkitsi Turun Toriparkki Oy:n edustajien antaman selvityksen tiedoksi. Lisäselvityksiä odotetaan vielä saatavan kesän aikana.

Rahoitusselvityksen valmistuttua kaupunki voi jatkaa myös torin valaistuksen, vesielementtien ja uusien toripaviljonkien suunnitelman käsittelyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää