Turkulaiset pelastivat 5 100 kiloa hävikkiruokaa vajaassa vuodessa

Parhaiten menivät kaupaksi tomaattimurska, kahvi ja raakasuklaa.

Ville Mäkilä

Turkulaiset pelastivat yli 5 100 kilogrammaa ruokaa poisheittämiseltä viimeisen vajaan vuoden aikana Matsmartin verkkokaupan kautta. Turkulaisten suosituimpia pelastettuja tuotteita ovat tähän mennessä olleet tomaattimurska, raakasuklaa, kahvi ja nuudelit.

– Turkulaiset ovat selvästi sitoutuneita ruokahävikin pienentämiseen ja ympäristön pelastamiseen. Vertailtaessa muiden Suomen kaupunkien kanssa, Turussa on pelastettu ruokaa saman verran kuin Espoossa ja selkeästi enemmän kuin Vantaalla, kertoo Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson.

Päivittäistavaroiden ja ruoan verkkokauppa on Suomessa vielä alkutekijöissään, mutta kuluttajien kiinnostus asiaa kohtaan kasvaa jatkuvasti. Päivittäistavaroiden verkkokauppa onkin kasvanut Suomessa 90 prosenttia viime vuonna. Suomalaiset ovat pelastaneet kokonaisuudessaan 334 tonnia hävikkiruokaa Matsmartin kautta.

– Asiakkaamme edistävät kestävämpää ympäristöä ja samalla säästävät rahaa. Samanaikaisesti me autamme ruoantuottajia myymään virheellisillä pakkauksilla varustettuja tuotteita tai tuotteita, joiden parasta ennen -päiväys on lähestymässä. Turkulaiset ovat ottaneet meidät upeasti vastaan ja ovat todellisia ympäristösankareita, sanoo Andersson.

Matsmartin ideana on pelastaa elintarvikkeita ja tuotteita, jotka olisivat muuten jääneet myymättä johtuen esimerkiksi lähestyvästä parasta ennen -päiväyksestä, vaihtuneesta pakkauksesta tai sesonkivaihtelusta. Tuotteiden hinnat ovat 20-90 % normaalia edullisempia, ja toimitus tapahtuu koko Suomeen.

Kommentoi

Palvelut