Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa pankkien nimissä lähetetyistä huijausviesteistä – älä klikkaa linkkiä!

Poliisi on saanut loppuviikon aikana tietoonsa tapauksia, joissa pankkien nimissä on lähetetty huijausviestejä sähköpostitse. Asiasta tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Viestejä on lähetetty ainakin S-Pankin ja Osuuspankin nimissä. Viestit ovat tulleet pankin asiakaspalvelun sähköpostiosoitetta erehdyttävästi muistuttavasta osoitteesta. Esimerkiksi Osuuspankin nimissä sähköposteja lähettäneen osoitteen loppuosassa @op.fi on O-kirjain korvattu nollalla.

Poliisin mukaan viestissä on saatettu ilmoittaa järjestelmäpäivityksestä ja pyytää asiakasta päivittämään tietonsa. Viestin mukaan asiakkaan palveluja voidaan rajoittaa jos päivitystä ei tehdä, rajoituksia perustellaan uudella rahanpesulaillla. Viestissä on linkki, jonka kautta tiedot pitäisi päästä päivittämään.

Tiedot eivät pidä paikkaansa, mutta niillä on saatu viestiin uskottavuutta, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Viesteihin on saattanut liittyä myös puhelu, jossa linkin avaamisen jälkeen sujuvaa Suomea puhuva henkilö on pyytänyt asiakasta kertomaan tunnuslukutaulukosta oikean tunnusluvun.

Vastaavista huijausviesteistä on uutisoitu viime vuosina toistuvasti. Poliisin tiedotteessa korostetaan jälleen, etteivät poliisi ja pankit lähesty kansalaisia kyselläkseen salasanoja tai tunnuslukuja!