Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

47-vuotias mies tuomittiin törkeästä lapsen hyväksikäytöstä

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies sai neljä vuotta vankeutta. Oikeus passitti hänet Turun vankilaan. Mies velvoitettiin korvaamaan uhrille tilapäisestä haitasta 5 000 euroa ja kärsimyksestä 5 000 euroa.

Teko tapahtui joulukuussa 2017 Mynämäellä. Mies kosketteli ja teki muulla tavoin lapselle seksuaalisia tekoja, jotka olivat omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä. Hän yritti myös olla sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa.

Teko oli oikeuden mukaan törkeä kolmesta syystä: Mies yritti olla sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa. Kohteena oli lapsi, jolle rikos lapsen iän tai kehitystason vuoksi oli omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa.Rikos oliomiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen tai muuten tekijästä erityisen riippuvan asemansa vuoksi.

Asia käsiteltiin uhrin pyynnöstä yleisön läsnä olematta, koska asian käsittelyyn liittyi erityisen arkaluonteisia seikkoja. Samalla perusteella jutun asiakirjat ja ratkaisu lopputulosta lukuun ottamatta julistettiin määräajaksi salaisiksi. Myös asianomistajan henkilöllisyys on salattu.

Ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen, sillä osapuolet voivat valittaa siitä.