Ravintola- ja kokousalan edelläkävijät kokoontuvat Turussa

Janne Koivisto

Turussa kokoontuu perjantaina 20.4.2018HoReCa-alan johtavia toimijoita alan ensimmäiseen tuottojohtamisen erikoistapahtumaan Nordic Revenue Forumiin.

Tapahtuma keskittyy tuottojohtamiseen, jonka avulla palvelualan yritykset luovat strategian dataan ja markkinatietoon perustuen. Poikkitieteellinen ala antaa muun muassaavainlukujen seurannan avulla impulsseja myynnille ja markkinoinnille sekä palvelun ja tuotteiden muotoiluun asiakkaan tarpeet kohdaten.

Tavoitteena on asiakastyytyväisyyden parantaminen sekä tuottavuuden kasvattaminen alalla, jossa kapasiteettia ei voida varastoida ja kulurakenne on haastava.

Nordic Revenue Forumin tuottaja Hanna Lak on Suomen kokeneimpia tuottojohtamisen ammattilaisia. Uransa tuottojohtamisen parissa hän aloitti vuonna 2001 Hotelli Kämpissä Helsingissä, joka oli tuolloin yksi alan innovaattorin Starwood Hotels & Resorts-ketjun hotelleista.

Vastaavia tuottojohtamiseen keskittyviä tapahtumia on järjestetty Euroopassa muun muassaLontoossa, Amsterdamissa sekä Tukholmassa. Italiassa järjestettiin ensimmäinen vastaava Revenue Forum hotelleille maaliskuussa 2018.

Euroopan vastaavat tapahtumat ovatkin keskittyneet perinteisesti hotellihuoneiden tuottojen optimointiin. Huhtikuussa Amsterdamissa järjestetyssä alan tapahtumassa yksi neljästätoista workshopista käsitteli ravintoloiden tuottojohtamista, joka kertoo, että jatkossa aihe varmasti saa enemmän huomiota tulosten puhuessa puolestaan.

Turussa järjestettävän tapahtuman ohjelma keskittyy ravintola- ja kokousalalle kirittäen siten alan loikkaa eteenpäin.

Lak kertoo pitkään ihmetelleensä, miksi ravintola- ja kokousala ei ole laajemmalti ottanut työtapoja ja työkaluja käyttöönsä, vaikka tutkittuja tuloksia löytyy maailmalta useita. Ravintolat ovat saavuttaneet hänen mukaansa jopa 400 000 euronkasvun kolmessa kuukaudessa edelliseen vuoteen nähden muutettuaan toimintatapojaan ja henkilökuntaa kouluttamalla.

Lak jatkaa kuulleensa, että Euroopassa Michelin-tähtiravintolat, jotka ovat perinteisesti keittiömestarien luotsaamia, ovat ottaneet tuottojohtamisen osaksi tapaansa toimia.

Lak päätti rakentaa Suomen ensimmäisen tuottojohtamisen tapahtuman nimenomaan ravintola- ja kokoustoimijoille. Lak on itse kokenut vastaavat tapahtumat ulkomailla hyödylliseksi tavaksi kehittää omaa osaamistaan ja uskoo tämän pitävän paikkansa myös Turkuun saapuville osallistujille.

Turussa järjestettävä tapahtuma on rakennettu tuottojohtamisen perusteiden pohjalta ja päivän aikana puheenvuoroissa kuultavat teemat ovat samoja, joita globaalit tuottojohtamiseen keskittyvät yritykset seuraavat toiminnassaan. Aiheina ovat trendit, digitaalisuus ja viestintä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää