Tämä ravintola voitti Turkulaisen paras pikaruokapaikka -kategorian – laajentaa pian uudelle paikkakunnalle

RAVINTOLAT Turkulaisen äänestyksen parhaasta pikaruokapaikasta voittanut ravintola oli heti avauspäivänään menestys.

Pham Huu kertoo BioCityn ravintolan olevan lounasaikaan lähes aina täynnä. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Lukijat äänestivät Turkulaisen suuressa ravintolaäänestyksessä kaupungin parhaaksi pikaruokapaikaksi aasialaisen kasvisravintola VG Wokin. Temppu oli kova, sillä VG Wok voitti kisassa Hesburgerinkin, ikonisen turkulaisbrändin.

– Olemme erittäin iloisia voitosta ja etenkin siitä, että meistä tykätään niin paljon, kiittelee Pham Huu, joka puhuu koko VG Wokia pyörittävien kolmen veljeksen suulla.

Ensimmäinen VG Wok avattiin Portsan Arvinkadulle tammikuussa 2016. Pham Huu muistelee jännittäneensä hetkeä vimmatusti.

– Valmistimme keittiössä vain pieniä määriä, koska emme osanneet ennustaa, tuleeko kukaan. Kun avasimme oven, ulkona oli 20-30 metrin jono. Saimme pian luottamuksen siihen, että suuntamme on oikea, Pham Huu kertoo.

VG Wok on tällä hetkellä jo ketju, sillä ravintolat löytyvät Arvinkadun lisäksi Humalistonkadulta, Rauninaukiolta ja BioCitystä. Piikkiössä valmistetaan VG Wokin käyttämää tofua ja uuden ravintolan paikkakin on jo tiedossa.

– Se tulee Raision keskustaan. Toivomme, että ravintola saadaan auki huhtikuussa.

Pham Huu kertoo töitä olevan niin paljon, että vapaa-ajan ongelmia ei ole. Kasvuvauhti on huimaa. Siinä on suuri merkitys BioCityn toimipisteellä.

– Paikka on lounasaikana aivan täynnä. Koska emme ole halunneet tehdä lounaalle buffetpöytää, jotta asiakas saa aina juuri valmistetun annoksen, on kiirekin kahta kauheampi. Keittiössä työskentelee jo nyt kuusi ihmistä, Pham Huu sanoo.

VG Wok hakeekin jatkuvasti uusia työntekijöitä. Aasialaisen keittiön läpikotaisin tuntevia ammattilaisia ei vaan ole liiemmälti tarjolla.

Kasvu tulee pian vaikeaksi, sillä tunnit päivässä ja päivät viikossa eivät meinaa enää riittää monen ravintolan pyörittämiseen kolmen veljeksen voimin. Pham Huu paljastaakin miesten miettineen ketjun laajentamista franchise-periaatteella.

Turun paras pikaruokapaikka Top 10

1. VG Wok 833 ääntä

2. Hesburger 704

3. Martinsillan Grilli 672

4. Mantun Grilli 662

5. Naughty BRGR 545

6. Pizza Perez ja Kuningas Kebab 345

8. Burger King 317

9. Taco Nito 276

10. El Nam 254

Ravintolaäänestys järjestettiin Turkulaisen nettisivuilla 17.2.–18.3. Sarjojen voittajat julkistettiin Turkulaisen toimituksessa 4. huhtikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää