Kevät tulee keikkuen: Etelään tänään jopa +15 astetta – pohjoisessa pyryttää sankasti

Mikko Välimaa

Säässä on tänään melkoista vaihtelua eri puolilla Suomea.

Samaan aikaan kun Etelä-Suomessa saadaan nauttia keväänlämpimimmästä päivästä, on Pohjois-Suomen vallannut sankka lumipyry.

MTV:n meteorologi Pekka Pouta ennustaa, että Etelä-Suomessa lämpötila kipuaa tänään iltapäivällä jopa 15 asteeseen. Ilmatieteen laitoksen mukaan päivästä tulee tämän kevään toistaiseksi lämpimin.

Lapissa ja Oulun korkeudella sen sijaan ollaan aamulla selvästi pakkasella, ja lunta on satanut laajoilla alueilla. Etelämpänä Kainuussa, Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa sade tulee vetenä.

Maan eteläosissataivas oli aamulla autereinen. Syynä saattaa olla Saharan pöly, jota on kulkeutunut yläilmakehässä Suomeen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan vieläkin lämpimämpää kuin Etelä-Suomessa on Virossa, jossa mitattiin kello kuudelta jo +12 astetta. Päivällä lämpötila noussee Virossa paikoin yli +20 asteen.

Viron Vorussa häkellyttävän korkea lämpötila klo 06, +12 astetta. Päivällä lämpötila noussee yli +20 asteen. Myös Suomessa maan eteläosassa kevään lämpimin päivä tulossa. Taivas on autereinen etelässä, syynä saatta olla Saharan pöly, jota on kulkeutunut yläilmakehässä Suomeen. pic.twitter.com/FgBtPzrDBC — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) 9. huhtikuuta 2018