Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa paljastui vakava tietovuoto – Jopa 130 000 salasanaa pääsi ulkopuolisten käsiin

Helsingin Uusyrityskeskuksen ylläpitämä Liiketoimintasuunnitelma.com-palvelu on joutunut tietomurron kohteeksi. Kaikille avoimessa palvelussa on noin 130 000 käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka ovat vuotaneet ulkopuolisten käsiin.

Helsingin poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona. Vuodettujen tietojen määrän perusteella tapaus on yksi vakavimmista tietovuodoista Suomessa.

Tietomurron kohteena ollut palvelu on tarkoitettu liiketoimintasuunnitelman luomiseen, ja vuotaneiden tietojen joukossa saattaa olla myös liiketoimintasuunnitelmien yksityiskohtia.

Kyberturvallisuuskeskus havaitsi tietomurron normaalin kyberturvallisuuden tilannetietojen seurannan yhteydessä ja tiedotti asiasta välittömästi palvelusta vastaavia tahoja. Tapausta on selvitetty aktiivisesti eri toimijoiden kesken.

Jos vuotanut salasana on ollut käytössä muissa palveluissa, on se vaihdettava viivytyksettä. Huolehdi jatkossa, ettei samaa salasanaa käytetä useammassa palvelussa. Erityisesti sähköpostitiliin liittyvään salasanaan on syytä kiinnittää huomiota, sillä sen kautta on usein mahdollista päästä käsiksi myös muihin palveluihin.

Vuotaneet salasanat olivat saatavilla murtautujille salaamattomassa muodossa, joten myös vaikeammin arvattavat salasanat tulee vaihtaa heti.