Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen

Linnateatterin sohvateatterissa voi tavata Tatun ja Patun. Marko Korkeaniemi

Minna Harmaala

Vaikka mihinkään ei voi oikein lähteä, tekemistä riittää silti. Turkulaiset toimijat tarjoavat monenlaisia tapahtumia, jotka voi kokea turvallisesti kotoa.

Turun kaupungin Turkukalenteriin on kerätty erilaisia virtuaalitapahtumia. Listalla ovat kaupungin omat tapahtumat ja myös yksityisten toimijoiden järjestämiä.

Kalenterissa on paljon ilmaista tekemistä, mutta myös maksullista.

Tänään kiirastorstaina voi esimerkiksi lähteä kello 13 Linnateatterin sohvateatterissa Tatun ja Patun matkaan tai kello 12.30 jumppaamaan Impivaaran uimahallin väen johdolla keskivartaloa kuntoon. Tatuun ja Patuun pitää ostaa lippu, mutta jumppa on maksuton.

Pääsiäispyhinä kalenterissa on hiljaisempaa, mutta lauantaina voi esimerkiksi osallistua etänä tanssitunnille, jonka osallistumismaksu on vapaaehtoinen.

Kulttuurinnälkäiset löytävät kalenterista ylipäätään paljon tekemistä. Netin kautta pääsee nauttimaan muun muassa Turun filharmonisen orkesterin livelähetyksistä ja myös vanhojen verkkokonserttien tallenteista.

Turun linnaan, Luostarinmäen käsityöläismuseoon sekä Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon voi tutustua ääniopastusten kautta.

Sohvateatteria on tarjolla myös Turun kaupunginteatterilta, jonka somenäyttämö lähettää uuden livelähetyksen Facebookin kautta aina perjantaisin – pitkäperjantaita lukuun ottamatta ja vanhat lähetykset ovat katsottavissa teatterin FB-sivuilla. Livestream Toinen tuntematon -esityksestä on luvassa 23.4.

Turkukalenterissa ei tässä poikkeustilanteessa tehdä rajaa harrasteiden ja muiden tapahtumien välillä, vaan mukaan otetaan kaikki sellainen sisältö, joka antaa ihmisille tekemistä ja lisää viihtymistä kotioloissa.

Monet tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumista ovat maksuttomia, mutta mukana on myös pääsymaksullisia esityksiä ja kursseja. Kaupunki kehottaa yrittäjiä lisäämään omaa tarjontaansa mukaan mahdollisimman paljon.

Kalenteriin voi lisätä tapahtumia maksutta ja ilman rekisteröitymistä. Kalenteri löytyy osoitteesta: kalenteri.turku.fi.

Suora linkki virtuaalitapahtumien koosteeseen: https://bit.ly/turkuvirtuaalitapahtumat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää