Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen

Vaikka mihinkään ei voi oikein lähteä, tekemistä riittää silti. Turkulaiset toimijat tarjoavat monenlaisia tapahtumia, jotka voi kokea turvallisesti kotoa.

Turun kaupungin Turkukalenteriin on kerätty erilaisia virtuaalitapahtumia. Listalla ovat kaupungin omat tapahtumat ja myös yksityisten toimijoiden järjestämiä.

Kalenterissa on paljon ilmaista tekemistä, mutta myös maksullista.

Tänään kiirastorstaina voi esimerkiksi lähteä kello 13 Linnateatterin sohvateatterissa Tatun ja Patun matkaan tai kello 12.30 jumppaamaan Impivaaran uimahallin väen johdolla keskivartaloa kuntoon. Tatuun ja Patuun pitää ostaa lippu, mutta jumppa on maksuton.

Pääsiäispyhinä kalenterissa on hiljaisempaa, mutta lauantaina voi esimerkiksi osallistua etänä tanssitunnille, jonka osallistumismaksu on vapaaehtoinen.

Kulttuurinnälkäiset löytävät kalenterista ylipäätään paljon tekemistä. Netin kautta pääsee nauttimaan muun muassa Turun filharmonisen orkesterin livelähetyksistä ja myös vanhojen verkkokonserttien tallenteista.

Turun linnaan, Luostarinmäen käsityöläismuseoon sekä Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon voi tutustua ääniopastusten kautta.

Sohvateatteria on tarjolla myös Turun kaupunginteatterilta, jonka somenäyttämö lähettää uuden livelähetyksen Facebookin kautta aina perjantaisin – pitkäperjantaita lukuun ottamatta ja vanhat lähetykset ovat katsottavissa teatterin FB-sivuilla. Livestream Toinen tuntematon -esityksestä on luvassa 23.4.

Turkukalenterissa ei tässä poikkeustilanteessa tehdä rajaa harrasteiden ja muiden tapahtumien välillä, vaan mukaan otetaan kaikki sellainen sisältö, joka antaa ihmisille tekemistä ja lisää viihtymistä kotioloissa.

Monet tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumista ovat maksuttomia, mutta mukana on myös pääsymaksullisia esityksiä ja kursseja. Kaupunki kehottaa yrittäjiä lisäämään omaa tarjontaansa mukaan mahdollisimman paljon.

Kalenteriin voi lisätä tapahtumia maksutta ja ilman rekisteröitymistä. Kalenteri löytyy osoitteesta: kalenteri.turku.fi.

Suora linkki virtuaalitapahtumien koosteeseen: https://bit.ly/turkuvirtuaalitapahtumat.