Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Noin joka toinen junavuoro perutaan Turussa –  Toukokuussa VR ajaa koko Suomessa 40 prosenttia normaalia vähemmän junavuoroja

VR vähentää kaukoliikennettä entisestään.

Turussa tämä tarkoittaa, että 4. toukokuuta lähtien Turun ja Helsingin sekä Turun ja Tampereen välisistä junavuoroista ajetaan enää joka toinen. Muutos on voimassa 24. toukokuuta saakka.

Supistuksia tulee junavuoroihin muuallakin Suomessa niin, että toukokuussa yli 40 prosenttia VR:n kaukoliikenteestä on peruttu.

VR:n mukaan se liikennöi tärkeimmät junavuorot, jotta välttämätön työ- ja asiointimatkustaminen voisi jatkua.

Supistusten taustalla on VR:n tiedotteen mukaan matkustajamäärien jatkunut romahdus ja Suomen hallituksen linjaus tarpeettoman vapaa-ajan matkustuksen välttämisestä.

Markkinaehtoisten vuorojen ajaminen romahtaneilla asiakasmäärillä maksaa VR:lle tiedotteen mukaan supistetulla liikennöintimäärälläkin useita miljoonia euroja viikossa.

– Matkamäärien romahtamisella on liiketoiminnallemme valtavan tappiolliset vaikutukset, mutta haluamme edelleen vastuullisena toimijana turvata kriittisten alojen töihin pääsyn - ja siten esimerkiksi sairaaloiden ja paloasemien toiminnan, kertoo VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson tiedotteessa.

VR:n tiedotteen mukaan junien matkamäärät ovat koronatilanteen vuoksi laskeneet noin 90 prosenttia sekä VR:n kauko- että lähiliikenteessä.

Vaikka liikennöitävät junavuorot kulkevat lähes tyhjinä, jatkaa VR runsaalla kalustomäärällä ajamista. Junissa on siis hyvin tilaa matkustaa väljästi, turvaväli huomioiden.