Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki julkaisi koko Puolalan koulun väistötilojen kuntoraportin, jossa on sen mukaan edelleen 165 virhettä ja puutetta

Turun kaupunki on julkaissut Sepänkatu 2:n kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen, jonka lukuisista eri kohdista ja myös loppupäätelmistä kaupungilla on eriävät näkemykset raportin tekijän kanssa. Tällaisia kohtia on kaikkiaan 165.

– Tilapalvelukeskuksen näkemyksen mukaan raportissa on edelleen puutteita ja asiavirheitä, eikä se ole kaupungin ja palveluntuottajan välisen puitesopimuksen mukainen, kertoo Turun kaupungin sisäilmapäällikkö Kati Järvi kaupungin tiedotteessa.

Nyt julkaistu loppuraportti ei kaupungin mukaan sisällä mitään sellaista tietoa, mikä ei olisi jo ennen rakennus- ja lupalautakunnan käsittelyä 28. marraskuuta 2019 ollut ympäristöterveyden ja kiinteistön omistajan tiedossa. Kaikki tehdyt tutkimukset on raportoitu ja niiden analyysivastaukset ovat raportin liitteenä.

Kuntotutkimus sekä kaupungin listaus puutteista on julkaistu Sepänkatu 2:n sisäilmasivuilla.

Sepänkatu 2 on toiminut Puolalan koulun vuosiluokkien 3–6 väistötilana kesästä 2018 kevääseen 2020 saakka.

Turun Ympäristöterveys on arvioinut otettujen mineraalikuitujen seurantanäytteiden tulosten pohjalta, etteivät Sepänkatu 2:n tilat sovellu opetuskäyttöön. Mahdollinen käyttökieltoon asettaminen tulee rakennus- ja lupalautakunnan päätettäväksi.

Opetustoiminta on siirretty loppukevään ajaksi Topeliuksen koulun Pakkarinkadun yksikköön. Nyt julkaistulla raportilla ei ole tekemistä toisiin tiloihin siirtymisen kanssa.

Tutkimusraportin piti alun perin valmistua marras-joulukuun vaihteessa, ja se oli tarkoitus julkaista joulukuun puolivälissä. Raportin sisältämät tutkimukset on tehty syysloman aikoihin syyslukukaudella 2019.

Ensimmäinen raporttiluonnos toimitettiin Turun kaupungin Tilapalvelukeskukselle 8. joulukuuta 2019. Tilapalvelukeskuksen näkemyksen mukaan luonnoksessa oli asiavirheitä ja puutteita, jotka se pyysi palveluntuottajaa korjaamaan. Tilapalvelukeskus on saanut tämän jälkeen palveluntuottajalta uusia luonnosversioita, mutta jokainen niistä on ollut Tilapalvelukeskuksen näkemyksen mukaan puutteellinen.

Tuorein versio raportista on toimitettu kuntotutkimuksen tekijän lakimiesten välityksellä 25. maaliskuuta 2020 ja tämä versio on nyt julkaistu.