Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varsinais-Suomesta polttoaineeksi 6 600 kiloa silkkaa rasvaa – Koko maan keräysmäärällä voisi ajaa 19 kertaa maapallon ympäri

Varsinaissuomalaisista joulukinkuista tihkuneesta rasvasta peräti 6 600 kiloa päätyi polttoaineen valmistukseen tämänkertaisessa Kinkkutemppu-kampanjassa, tiedottaa Kemianteollisuus.

Valtakunnallisessa tempauksessa kerätään joulukinkkujen paistinrasvaa, joka toimitetaan Neste My -polttoaineen valmistukseen.

Kaikkiaan mukaan lähti ennätysmäärä väkeä, lähes 200 000 kotitaloutta ympäri Suomen. Rasvaa kertyi 58 500 kiloa. Tästä määrästä valmistetulla Neste My -dieselillä voisi ajaa jopa 19 kertaa maapallon ympäri.

Innokkaimmin mukaan lähdettiin Uudellamaalla, jossa kerättiin 13 500 kiloa rasvaa. Päijät-Hämeessä päästiin 9 700 kiloon ja Pohjois-Savossa 8 500:aan. Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa kerättiin 5 985 kiloa, Kanta-Hämeessä 5 600 kiloa, Pohjanmaalla 5 200 kiloa ja Pirkanmaalla 3 600 kiloa.

Kinkkutemppu-kampanja järjestettiin nyt neljättä kertaa.

– Se, että Kinkkutemppu pystyy rikkomaan oman ennätyksensä vielä neljännen kerran peräkkäin, kertoo siitä, että suomalaisissa kodeissa on todella herätty kiertotalouden tärkeyteen ja jätteiden kierrätykseen. Kampanja on loistava osoitus siitä, miten pienilläkin teoilla voi vaikuttaa, jos niitä vain tekee tarpeeksi moni, sanoo Kemianteollisuuden viestintäjohtaja Susanna Aaltonen tiedotteessa.

Kampanjan ajan paistinrasvoja oli mahdollista toimittaa 218 keräyspisteeseen ympäri Suomea.

Kampanjan nimissä tehtiin lahjoitus Hope ry:lle, joka tukee vähävaraisia perheitä taloudellisesti ja välittämällä perheille esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä.

Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt Kinkkutemppu on 14 toimijan yhteisprojekti, joka järjestettiin nyt neljättä kertaa. Yhdessä Kemianteollisuuden kanssa Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP.