Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Turun korkeakouluopiskelijoiden yhteinen kampusradio Turun Wappuradio lähettää taas ohjelmaa vappuviikon ajan. Ympäri vuorokauden lähettävää radiota kuvaillaan tiedotteessa vuoden suurimmaksi ja karanteeniystävällisimmäksi Turussa järjestettäväksi opiskelijatapahtumaksi.

Tänä vuonna poikkeustila toi mukanaan myös radion toteutumiseen epävarmuutta, sillä tiloja ei voitu saada yliopistolta. Lopulta Turun yliopiston ylioppilaskunta tarjosi studioksi Turku-salia.

Wappuradio toimii nyt toista kertaa.

– Turun Wappuradio on erityislaatuinen, sillä sen toiminnassa on alusta alkaen korostettu poikkitieteellisyyttä. Ainutlaatuista tänä keväänä on se, että radiomme tuo laajalle yleisölle opiskelijakulttuuria ja vapun ilosanomaa turvallisesti omille kotisohville, kertoo Turun Wappuradion päätoimittaja Konsta Purtsi tiedotteessa.

Mukana on radioaktiiveja niin Turun yliopistosta kuin Turun ammattikorkeakoulustakin. Uusia asioita tänä vuonna järjestettävässä lähetyksessä ovat FM-taajuus ja studiopuhelut.

– Jänskättää, että miten huikea radio meille tulee kuulijamäärät tulevat varmasti kasvamaan FM-taajuuksien myötä. Meidän radio kuuluu aina Mynämäelle asti! Purtsi sanoo tiedotteessa.

Turun Wappuradiota on mahdollisuus kuunnella taajuudella 93,8 MHz ja osoitteesta turunwappuradio.com.

Vuoden 2020 lähetyksessä on ohjelmia yhteensä 72 kappaletta.

Ohjelmia on Vastalääkkeen wapusta improvisaatioryhmä Läsnäolopakon improradioon. Musiikkiohjelmien ystävälle on tarjolla yhdeksänkymmentäluvun hittejä käsittelevä Tuulipukukoodi, 2000-luvun naisartisteihin perehtyvä ohjelma Purkkapopin prinsessat sekä kotimaiseen makuun YUP-yhtyeelle pyhitetty oma kaksituntinen, Rokkia kolmella kirjaimella.

Myös Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja Turun ammattikorkeakoulun oppilaskunnan vappupuhe lähetetään Wappuradiosta vappuaattona.

Viikon aikana studiossa käy tekijöitä melkein sata. Tämä vaati koronatilanteen takia erityisjärjestelyjä: studioon ei saa tulla kipeänä tekemään ohjelmaa ja ohjelmavaihtojen väleihin varataan aikaa siivoukselle.