"Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Kuvituskuva Kimmo Seppälä

Minna Harmaala

Turun korkeakouluopiskelijoiden yhteinen kampusradio Turun Wappuradio lähettää taas ohjelmaa vappuviikon ajan. Ympäri vuorokauden lähettävää radiota kuvaillaan tiedotteessa vuoden suurimmaksi ja karanteeniystävällisimmäksi Turussa järjestettäväksi opiskelijatapahtumaksi.

Tänä vuonna poikkeustila toi mukanaan myös radion toteutumiseen epävarmuutta, sillä tiloja ei voitu saada yliopistolta. Lopulta Turun yliopiston ylioppilaskunta tarjosi studioksi Turku-salia.

Wappuradio toimii nyt toista kertaa.

– Turun Wappuradio on erityislaatuinen, sillä sen toiminnassa on alusta alkaen korostettu poikkitieteellisyyttä. Ainutlaatuista tänä keväänä on se, että radiomme tuo laajalle yleisölle opiskelijakulttuuria ja vapun ilosanomaa turvallisesti omille kotisohville, kertoo Turun Wappuradion päätoimittaja Konsta Purtsi tiedotteessa.

Mukana on radioaktiiveja niin Turun yliopistosta kuin Turun ammattikorkeakoulustakin. Uusia asioita tänä vuonna järjestettävässä lähetyksessä ovat FM-taajuus ja studiopuhelut.

– Jänskättää, että miten huikea radio meille tulee kuulijamäärät tulevat varmasti kasvamaan FM-taajuuksien myötä. Meidän radio kuuluu aina Mynämäelle asti! Purtsi sanoo tiedotteessa.

Turun Wappuradiota on mahdollisuus kuunnella taajuudella 93,8 MHz ja osoitteesta turunwappuradio.com.

Vuoden 2020 lähetyksessä on ohjelmia yhteensä 72 kappaletta.

Ohjelmia on Vastalääkkeen wapusta improvisaatioryhmä Läsnäolopakon improradioon. Musiikkiohjelmien ystävälle on tarjolla yhdeksänkymmentäluvun hittejä käsittelevä Tuulipukukoodi, 2000-luvun naisartisteihin perehtyvä ohjelma Purkkapopin prinsessat sekä kotimaiseen makuun YUP-yhtyeelle pyhitetty oma kaksituntinen, Rokkia kolmella kirjaimella.

Myös Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja Turun ammattikorkeakoulun oppilaskunnan vappupuhe lähetetään Wappuradiosta vappuaattona.

Viikon aikana studiossa käy tekijöitä melkein sata. Tämä vaati koronatilanteen takia erityisjärjestelyjä: studioon ei saa tulla kipeänä tekemään ohjelmaa ja ohjelmavaihtojen väleihin varataan aikaa siivoukselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää