Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilta kiitos Lounais-Suomen ravintoloitsijoille: Koronamääräyksistä ei ole juuri lipsuttu

Lounais-Suomen ravintolat ovat noudattaneet uusia koronaviruksen takia annettuja määräyksiä hyvin, tiedottaa poliisi.

Poliisin mukaan täkäläiset ravitsemisliikkeet ovat asianmukaisesti siirtyneet take away -myyntiin, joka on tällä hetkellä ainoa sallittu ravintolatoiminnan muoto.

Poliisi on joutunut puuttumaan vain muutamissa tapauksissa rikkomuksiin, kuten ravintolan sisällä oleviin asiakkaisiin tai huomauttamaan ravintolan terassilla ostoksiaan nauttineista asiakkaista.

– Lounais-Suomen poliisi haluaa kiittää ravintolayrittäjiä asianmukaisesta ja vastuullisesta toiminnasta epidemian leviämisen estämiseksi, tiedotteessa todetaan.

Poliisi on valvonut ravitsemisliikkeitä, koska koronavirusepidemian vuoksi 4. huhtikuuta tuli voimaan ravintoloiden toimintaa rajoittava lakimuutos.

Poliisin mukaan lakimuutos tyhjensi loputkin vielä auki olleet anniskeluravintolat asiakkaista.

Poliisi jatkaa poikkeusoloissa tapahtuvaa ravitsemisliikkeiden valvontaa toukokuun loppuun asti osana normaalia päivittäistoimintaansa.

Poliisi muistuttaa, että rajoitusten piiriin kuuluvat kaikenlaiset ravintolat, kahvilat, hampurilaispaikat, huoltoasemien ravintolat, kahvilakioskit, baarit, pubit ja muut anniskeluravintolat.

Rajoitukset koskevat myös itsepalveluperiaatteella toimivia ravitsemusliikkeitä, joissa asiakas jää ravintolan tiloihin nauttimaan ostoksiaan, sekä ravintoloiden terasseja tai muuta kiinteästi ravintolaan kuuluvia alueita.