Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varsinaissuomalainen opettaja käytti yhtä oppilastaan seksuaalisesti hyväksi ja välitti useammalle alkoholia sekä nuuskaa – Tuomiona ehdollista vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 42-vuotiaan naisen ehdolliseen vankeusrangaistukseen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, virkavelvollisuuden rikkomisesta, alkoholirikoksesta ja tupakan myyntirikoksesta. Rikokset ovat tapahtuneet vuonna 2018.

Oikeudenkäynnin paperit on pitkälti julistettu salaisiksi 60 vuodeksi.

Julkisista asiakirjoista kuitenkin ilmenee, että nainen on opettaja ja uhri hänen 17-vuotias oppilaansa.

Oikeuden mukaan nainen on käyttänyt hyväkseen henkistä yliotettaan uhrista niin, että seksuaalinen hyväksikäyttö on päässyt tapahtumaan. Opettaja on ollut iältään ja kehitystasoltaan huomattavasti kypsempi kuin uhri. Oppilas ei oikeuden mukaan ole ymmärtänyt, mihin on ryhtynyt, eikä sitä, mitä toiminnasta seuraa.

Oikeus katsoi opettajan olleen tapahtumienkulun alullepanija ja mahdollistaja. Opettajan mukaan aloitteen on tehnyt oppilas. Opettajan mukaan tälle ei myöskään ole aiheutunut tapahtuneesta vahinkoa.

Opettaja tuomion mukaan myös muun muassa välitti oppilailleen alkoholia ja nuuskaa.

Lisäksi opettajan on kuvattu valinneen oppilaista suosikkeja, joiden kanssa on muun muassa käynyt ulkona syömässä ja suosinut heitä muutenkin oppitunneilla ja koulutehtävien suhteen.

Rangaistukseksi käräjäoikeus määräsi yhteensä neljän kuukauden pituisen ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Opettajan on myös korvattava oppilaalle kärsimyksestä 800 euroa, lääkärikustannuksista 180 euroa, todistelukustannuksista 174,20 euroa ja oikeudenkäyntikuluina yhteensä 3 126,54 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.