Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun Osuuskaupan edustajistovaalin ääniharavissa monta nykyistä ja entistä nimipoliitikkoa – Eniten ääniä sai ex-kansanedustaja Heli Paasio

Turun Osuuskaupan vaalissa ääniharavia olivat monet nimipoliitikot.

Eniten ääniä vaalissa sai entinen kansanedustaja, Turun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Heli Paasio (sd., 552).

Nykyisiä kansanedustajia kymmenen kärjessä on neljä: perussuomalaisten eduskuntaryhmää luotsaava Ville Tavio (529) ja puoluetoveri eduskunnasta, Ritva "Kike" Elomaa (384), SDP:n kansanedustaja Aki Lindén (449) sekä vasemmistoliiton kansanedustaja Johannes Yrttiaho (319).

Entisiä kansanedustajia on Paasion lisäksi kaksi: nykyinen Mannerheimin lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja ja Turun kaupunginvaltuuston jäsen Janina Andersson (vihr, 281) sekä sosiaalineuvos Maija Perho (kok. 345) Andersson on ilmoittanut luopuvansa paikastaan.

Kymmenen ääniharavan listalla on mukana myös Turun kaupunginvaltuuston jäsen Nina Ratilainen (vihr, 266)

Kaikkiaan edustajiston vaalissa annettiin 28 488 ääntä. äänestysaktiivisuus nousi edellisten vaalien 13,7 prosentista 18,1 prosenttiin. Ehdokkaita oli 370.

Vaaleilla valittiin 60 edustajaa osuuskaupan edustajistoon, jonka yhtenä tehtävänä on toimia äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtia, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään asiakasomistajien toiveita kuunnellen.

Valituista edustajista 29 on naisia ja 31 miehiä. 34 on uusia.

– Saimme Turun Osuuskaupan edustajistoon paljon uusia jäseniä, kun edustajistosta yli puolet vaihtuu. Uusien jäsenten joukossa on myös muutama opiskelija ja onkin todella hienoa huomata, että osuustoiminta ja oman osuuskaupan toiminnan kehittäminen kiinnostavat myös nuoria, toteaa Turun Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja Mika Rantanen tiedotteessa.

Ehdokasasettelun yhteydessä kaikilta ehdokkailta kysyttiin heidän paikallistoiveitaan eli niitä ajatuksia, joita he valituksi tulleessaan haluaisivat edistää.

Myös muut osuuskaupan jäsenet saivat esittää omia paikallistoiveitaan evästykseksi tuleville osuuskauppapäättäjille.

Toiveissa ehdotettiin muun muassa verkkokaupan palveluiden ja lähiruoan lisäämistä sekä ruoan hävikinhallintaa.

Äänestäneistä 35 prosenttia äänesti verkossa ja 65 postitse.

Eniten ääniä saaneet:

1. Heli Paasio, lista G, äänimäärä 552

2. Ville Tavio, lista C, äänimäärä 529

3. Aki Linden, lista G, äänimäärä 449

4. Ritva, Kike Elomaa, lista C, äänimäärä 384

5. Maija Perho, lista H, äänimäärä 345

6. Johannes Yrttiaho, lista E, äänimäärä 319

7. Hanna Helin-Luotonen, lista L, äänimäärä 292

8. Janina Andersson, lista J, äänimäärä 281

9. Juha Kännö, lista A, äänimäärä 271

10. Niina Ratilainen, lista J, äänimäärä 266

Täydellinen lista valituista henkilöistä löytyy osoitteesta osuuskauppavaalit.fi/turunosuuskauppa