Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silkkitie-vyyhti: Lounais-Suomen poliisille 370 rikosilmoitusta, tutkinnassa 420 henkilöä

Tulli on vuonna 2019 tiedottanut takavarikoineensa niin kutsutun silkkitie-palvelimen, josta on selvinnyt palvelimen kautta harjoitettu huumausaineiden sekä laittomien aineiden verkkokauppaa.

Lounais-Suomen poliisin mukaan tapauksesta tulee alueen poliisilaitokselle kirjattavaksi arvion mukaan noin 370 rikosilmoitusta. Näissä tutkinta kohdistuu noin 420 henkilöön. Tutkinnan kohteeksi tulevista henkilöistä valtaosa (noin 370) on miespuolisia. Henkilöistä 2000-luvulla syntyneitä tutkinnan kohteista on ainoastaan kolme henkilöä. Rikoksesta epäillyistä henkilöistä noin sata on Satakunnasta ja loput Varsinais-Suomesta.

Tutkittavana olevista jutuista valtaosa on huumausainerikoksia. Törkeitä huumausainerikoksia on kirjattu 31 kappaletta. Tämän lisäksi tutkittavaksi tulee huumausaineiden käyttörikoksia. Silkkitiellä on ollut myynnissä kaikenlaisia huumeita, ja tämä näkyy myös kirjatuissa rikosilmoituksissa ostettujen huumausaineiden monipuolisena kirjona.

Lounais-Suomen poliisilaitos on perustanut erillisen projektiryhmän käsittelemään rikoskokonaisuutta.