Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satteenmäen alikulkukäytävän rakentamistyöt jatkuvat Liedossa – Vanhalinnamäen pysäkit pois käytöstä

Varsinais-Suomen ELY-keskus jatkaa talvitauon jälkeen syksyllä 2019 aloitetun alikulkukäytävän rakentamista Liedossa Satteenmäen kohdalla. Hanke toteutetaan osana Turun kaupunkiseudun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) ohjelmaa. Tarkoituksena on parantaa jalankulku- ja pyöräilyliikenteen sekä joukkoliikenteen olosuhteita valtatiellä 10.

Ennen talvitaukoa rakennettu kiertotie päällystetään ja kiertotien käyttöönottoon liittyvät työnaikaiset liikennejärjestelyt rakennetaan valmiiksi siten, että kiertotie on valmis avattavaksi liikenteen käyttöön 15. huhtikuuta. Kiertotie tulee aiheuttamaan haittaa liikenteelle, koska sille asetetaan 30 km/t nopeusrajoitus. Kiertotien käyttöönoton jälkeen alkaa varsinaisen alikulkukäytävän rakentaminen.

Alikulkukäytävän rakennustöiden ajaksi joudutaan poistamaan Vanhalinnamäen linja-autopysäkit 5002 ja 5001. Pysäkit poistuvat käytöstä keskiviikkona 15.4., ja ne otetaan uudelleen käyttöön viimeistään rakennustöiden valmistuessa.

Urakoitsijana kohteessa toimii Terrawise Oy.