Turun yliopisto selvittää kyselyn avulla koronavirusepidemian vaikutusta ihmisten psyykkiseen hyvinvointiin

Turun yliopisto. Janne Koivisto / arkisto

toimitus

Tutkijat yli 43 eri maasta selvittävät koronaviruksen vaikutusta ihmisten arkielämään kyselyllä, joka on käännetty kymmenille eri kielille. Tutkimuksen toteutuksesta Suomessa vastaavat Turun yliopiston tutkijat Pilleriin Sikka ja Jarno Tuominen.

Tutkimuksessa kartoitetaan tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa ihmisten psyykkiseen hyvinvointiin sekä heidän kykyynsä tehdä hyviä päätöksiä koronavirusepidemian aikana.

– Päätimme osallistua tutkimuksen toteutukseen, sillä se auttaa meitä ymmärtämään, miten ihmiset reagoivat pandemiaan ympäri maailman. On tärkeää tietää, miten tilanne koetaan eri maissa ja eri kulttuureissa. Koska eri maat toimivat eri tavoin tässä tilanteessa, on kiinnostavaa selvittää miten suurta luottamusta kunkin maan hallitukset kriisinaikaiset toimet herättävät, Pilleriin Sikka ja Jarno Tuominen Turun yliopistosta kertovat yliopiston tiedotteessa.

Kyselyyn voi vastata tämän linkin kautta. Vastaaminen kestää noin 20 minuuttia, ja kysely toteutetaan täysin anonyymisti (henkilötietoja tai IP-osoitteita ei tallenneta).

Kansainvälisen tutkimuksen tulokset tullaan julkaisemaan avoimen tieteen periaatteita noudattaen, jossa jokaisen maan aineisto tulee olemaan verkossa ilmaisesti jokaisen tutkijan, toimittajan, poliitikon tai muun asiasta kiinnostuneen tavoitettavissa ja hyödynnettävissä ilmaiseksi.

Kommentoi

Palvelut