Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkulaiskaksikko solvasi ja uhkasi koiransa kasvattajaa Facebookissa, naapuria häiriköi mölyämällä, uhkaamalla ja lyömällä kirveen oveen – Uhreille tuhansien eurojen korvaukset

Kaksi turkulaismiestä on tuomittu useasta laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta kesällä 2018.

Asianomistajia eli uhreja oli kaksi: naispuolinen koirankasvattaja ja miespuolinen naapuri.

Koirankasvattajalle ja miehille syntyi riitaa sen jälkeen, kun kasvattaja oli vuonna 2018 myynyt 40-vuotiaalle miehelle koiran. Riidan edetessä koiran ostaja ja toinen tuomittu, vuotta nuorempi mies, alkoivat solvata kasvattajaa Facebookissa. He muun muassa väittivät, että nainen olisi pahoinpidellyt heidän koiraansa, ja nimittelivät häntä. Väitteissä ei oikeuden mukaan ollut perää, mutta ne aiheuttivat vahinkoa 2000-luvun alusta asti koiria kasvattaneelle naiselle. Miehet tuomittiin korvaamaan kunnianloukkauksesta naiselle 2 500 euroa.

39-vuotias mies myös uhkaili koirankasvattajaa Facebookissa muun muassa polttopulloiskulla, kuolemalla ja pahoinpitelyllä. Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle korvauksena laittomasta uhkauksesta 800 euroa.

Summat miesten tulee maksaa korkoineen, jotka alkoivat juosta elokuusta 2018.

Heinäkuussa 2018 mieskaksikko myös häiritsi naapurinsa kotirauhaa metelöimällä. Miehet olivat useiden tuntien ajan huutaneet pihalla ja soittaneet musiikkia niin kovalla, että se kantautui häiritsevällä voimakkuudella myös pihapiirin toisella puolella sijaitseviin asuntoihin.

Kumpikin syytettyinä olleista miehistä oli myös uhkaillut naapuriaan parina eri päivänä.

Miehistä vanhempi oli muun muassa uhannut polttaa naapurinsa asunnon ja lyönyt kirveen tämän oveen.

Nuorempi mies puolestaan oli sanonut, että asia voidaan selvittää myös nyrkein ja että hän voi hakea kirveen ja vesurin.

Uhkaillulle naapurille miesten on maksettava eri tapauksista yhteensä 2 000 euron korvaukset korkoineen. Korko alkoi juosta tekohetkestä. Suurin yksittäinen korvaus, 1 000 euroa, tuli kirveen lyömisestä oveen.

Miehet kiistivät syyllisyytensä kaikkiin syytekohtiin, vaikka myönsivätkin kirjoittaneensa Facebook-kirjoitukset, metelöineensä pihalla ja lyöneensä kirveellä naapurin oveen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus piti miehiä syyllisinä kaikkiin mainittuihin rikoksiin. Sen mielestä sakko ei tässä tapauksessa ollut riittävä, joten miehet tuomittiin ehdolliseen vankeuteen 70 päiväksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Muokattu 2.4.2020 kello 16.02: Lisätty ensimmäiseen laittomaan uhkaukseen rikosnimike.