Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt

– Onko tämä oikea @MattilaKarita vai aprillipilaa, kysyi turkulainen jatko-opiskelija Roosa Wingström Twitterissä eilen.

Hän laittoi pikaviestipalveluun kuvan kaveriensa kotitalon rappukäytävään ilmestyneestä niin sanotusta heippalapusta. Lapussa pahoitellaan lauluharjoittelusta aiheutuvaa meluhäiriötä. Käsin kirjoitetussa viestissä kerrotaan, että laulaja harjoittelee joka päivä kahden tunnin ajan kello 14 ja 18 välillä.

Kysymyksen "onko tämä aprillipilaa" ymmärtää huhtikuun ensimmäisenä päivänä, sillä lapun allekirjoituksena on Karita Mattila Mattila on yksi Suomen huippusopraanoista.

– Oikea on, Roosa, vahvisti Mattila Twitterissä.

Onko tämä oikea @MattilaKarita vai aprillipilaa? pic.twitter.com/643qT1IV03 — Roosa Wingström (@roosawi) April 1, 2020

Viestiketju täyttyi keskiviikkona riemastuneista kommenteista.

– Välitä nettiin, niin mekin päästään virtuaalinaapureiksi, ehdotti eräs twiittaaja.

– Nyt kyllä harmittaa etten enää asu Turussa! Varmaan koko naapurusto on perjantaina kuulolla klo 14 alkaen odottamassa milloin ns. "meluhäiriö" alkaa, kirjoitti toinen.

Myös tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) osallistui keskusteluun.

– Olisiko mitenkään mahdollista muutto Savonlinnaan tai Helsinkiin? Hirmu kiva hörökorvanaapuri olisi tarjolla. Savossa bonuksena Saimaan maisemat.

Osassa kommenteista toivottiin myös harjoittelun siirtämistä parvekkeelle, mutta Mattila epäili parvekkeella tulevan turhan kylmä.

Tänään torstaina Roosa Wingström jatkoi aiheen parissa Twitterissä:

– Äitini ei vielä tiennyt eilisestä Karita Mattilan viestistä tai siitä että se oli ollut iltapäivälehdissä asti. Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18, eikä yhtään ymmärrä miksi se sellaista toivoo, Wingström nauraa.

<

Äitini ei vielä tiennyt eilisestä Karita Mattilan viestistä tai siitä että se oli ollut iltapäivälehdissä asti. Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14-18, eikä yhtään ymmärrä miksi se sellaista toivoo — Roosa Wingström (@roosawi) April 2, 2020

Karita Mattilan jättämästä lapusta ja Twitter-keskustelusta kertoi eilen ensimmäisenä Ilta-Sanomat Myös Iltalehti uutisoi asiasta eilen illalla.

Karita Mattila asuu väliaikaisesti Turussa, sillä kun koronavirusepidemia yltyi, hän ei voinut palata Lontoosta kotiinsa Yhdysvaltoihin. Suomeen hän kuitenkin pääsi lentämään ja on nyt karanteenissa. Mattila kertoo asiasta Ylen viimeviikkoisessa jutussa.

Ylelle Mattila kertoo asuvansa Turussa ex-miehensä asunnossa.