Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun Sanomien aprillipila raivostutti Turun Eläinsuojeluyhdistyksen – TESY: Kaikki tämän päivän resurssit ovat menneet täysin hukkaan, kun olemme korjanneet väärän tiedon aiheuttamia sotkuja

Turun Eläinsuojeluyhdistys raivostui Turun Sanomien tänään julkaisemasta aprillipilasta Pila kertoi Luonnonvarakeskuksen operaatiosta siilikannan harventamiseksi.

Aprillijutussa sanottiin, että Luonnonvarakeskus aikoo jatkaa siilien loukutusta heti koronatilanteen helpottaessa.

– Pesintäkausikaan ei ole ongelma, sillä emon mukana saadaan yleensä kiinni koko poikue. Siili on vakava uhka esimerkiksi monille kotiloille, toimituksen keksimä erikoistutkija Simo Igelfrey kommentoi aprillijutussa.

Luonnonvarakeskus sanoi jutussa, että sen tavoite on poistaa siili Suomen luonnosta kokonaan vuoteen 2030 mennessä. Myöhemmin Turun Sanomat lisäsi jutun otsikkoon tiedon aprillipilasta ja julkaisi jutun saamastaan palautteesta

Turun Eläinsuojeluyhdistyksen, joka julkaisi kannanottonsa Facebook-sivullaan, mielestä lehti "teki tänään todella mauttoman ja ajattelemattoman aprillipilan, minkä johdosta eläinsuojeluyhdistykselle on tullut useita yhteydenottoja koskien siilejä. Tämän kaltaista väärää tietoa ei tulisi missään nimessä jakaa. Aprillipilan aihe tulisi miettiä tarkkaan".

– Typerän pilan vuoksi yhdistyksen kaikki tämän päivän resurssit ovat menneet täysin hukkaan, kun olemme korjanneet väärän tiedon aiheuttamia sotkuja, TESY kirjoittaa Facebookissa.